Ερώτηση Αμυρά σε Σταθάκη για τις πλαστικές σακούλες

Έως το 2050 θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά στους ωκεανούς παρά ψάρια, αν δεν αλλάξει ο τρόπος παραγωγής και χρήσης των πλαστικών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κουνώντας αυστηρά το δάχτυλο στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ενέκρινε την πρώτη πανευρωπαϊκή στρατηγική για τα πλαστικά υλικά θέτοντας ταυτόχρονα τα θεμέλια για μια νέα οικονομία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς με ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη ζητά να μάθει εάν η χώρα είναι έτοιμη να ακολουθήσει τα σχέδια της ΕΕ, ώστε έως το 2030 να διατίθενται πλέον μόνο ανακυκλώσιμες πλαστικές συσκευασίες στην ελληνική αγορά, κι αν η σχεδίαση και η παραγωγή πλαστικών υλικών θα λαμβάνουν πλέον πλήρως υπόψη τις ανάγκες επαναχρησιμοποίησης, επισκευής και ανακύκλωσης, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη αειφόρων υλικών.

Επίσης, ζητά να μάθει εάν έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος κάποιο επιχειρησιακό πλάνο για τη θέσπιση κινήτρων και την καθοδήγηση των ελληνικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο αυτής της νέας οπτικής και τέλος, ποιες ενέργειες έχουν γίνει για τη δημιουργία σχετικού θεσμικού πλαισίου.

 

 

Διαβάστε επίσης