Ερώτηση Αμυρά σε τέσσερις υπουργούς για την παράνομη αλιεία προστατευόμενων ειδών

Συνεχίζουν να μας σερβίρουν προστατευόμενα είδη θαλασσινών στα ελληνικά εστιατόρια, όπως πετροσωλήνες και πίννες, παρά την απαγόρευση της αλιείας και εμπορία τους από το 1992.

Ο Γιώργος Αμυράς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, αναδεικνύει το θέμα και καλεί τέσσερις υπουργούς (Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου), να απαντήσουν γιατί δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία για την προστασία των προστατευόμενων οστρακοειδών (πετροσωλήνες, πίννα, μπουρούδες, μπουχώνες).

Τα οστρακοειδή ζουν μέσα σε ασβεστολιθικά βράχια των ελληνικών θαλασσών. Οι παράνομοι αλιείς, για να τα αλιεύσουν, σπάνε τα βράχια με σφυριά ή κομπρεσέρ, καταστρέφοντας εντελώς τους βραχώδεις οικότοπους και αφανίζοντας σημαντικά αναπαραγωγικά πεδία και πεδία ανάπτυξης του γόνου για πολλά είδη εμπορικών ψαριών.

Ο Γιώργος Αμυράς καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να κινητοποιηθούν, να ελέγξουν τις παράνομες αλιευτικές δραστηριότητες, σε συνδυασμό με εκτεταμένους αγορανομικούς ελέγχους επιχειρήσεων που εμπορεύονται ή διαφημίζουν στο διαδίκτυο τα προστατευόμενα οστρακοειδή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα