Ερώτηση για το μέλλον του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά από Μαυρωτά και Κεφαλίδου

Την ανησυχία τους για το μέλλον του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, εν όψει της έναρξης των εργασιών κατασκευής του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού, εκφράζουν οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου με ερώτηση που υπέβαλαν προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι προβλέψεις της σχετικής σύμβασης για υλοποιημένη, κατά στάδια, αντικατάσταση των εγκαταστάσεων, με αντίστοιχες εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής, και την απομάκρυνση λειτουργιών εάν αυτό κριθεί αναγκαίο για την πρόοδο του έργου, δεν διασφαλίζουν τη συνεχή, εν συνόλω, λειτουργία του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά, τόσο ως προπονητικού κέντρου αθλητών/τριών αγωνιστικού αθλητισμού όσο και ως χώρου άθλησης και αναψυχής πολιτών.

Ασαφή, επίσης, παραμένουν το μελλοντικό καθεστώς του Κέντρου και η τύχη των εργαζομένων σε αυτό. Η ενδεχόμενη μεταφορά του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά, σε εγκαταστάσεις εκτός Νοτίου Αττικής και εκτός παραλιακής ζώνης, όχι μόνο θα απογυμνώσει από άποψη αθλητικών υποδομών τη Νότια Αττική αλλά και θα αποστερήσει το Κέντρο από συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρέχει η εκεί λειτουργία του στον τομέα του αθλητικού τουρισμού.

 

Διαβάστε επίσης