Ερώτηση για τη «νεοναζιστική τρομοκρατία» στα σχολεία

Βασιζόμενη σε δημοσιεύματα η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η Χρυσή Αυγή έχει εδώ και καιρό επιλέξει τα σχολεία της χώρας ως προνομιακό πεδίο για την εξάπλωση των ναζιστικών ιδεών της και τη διεύρυνση της επιρροής της στη νέα γενιά».

Η έκανε επίσης λόγο για «διοργάνωση εκδηλώσεων μίσους κατά παιδιών μεταναστών» και για δραστηριότητες που απειλούν ευθέως εκπαιδευτικούς και μαθητές που είναι αντίθετοι με τις πρακτικές αυτές».

Σύμφωνα με τη βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ., «η νεοναζιστική τρομοκρατία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην άγνοια των μαθητών και των μαθητριών της χώρας αναφορικά με εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού κατά της ανθρωπότητας».

Παράλληλα, η κα Ρεπούση ασκεί κριτική στον καθιερωμένο τρόπο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι «η επέτειος καταναλώνεται στη διενέργεια εκδηλώσεων εθνοκεντρικού αποκλειστικά περιεχομένου και δεν αξιοποιείται για να διδαχθεί ούτε καν η ελληνική αντίσταση κατά της ναζιστικής και φασιστικής κατοχής».

Τέλος η αμφιλεγόμενη βουλευτής εκφράζει την αντίθεσή της στο γεγονός ότι το μάθημα της ιστορίας δεν αξιοποιείται στα σχολεία για να διδαχθεί ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος. «Ακόμη και αν προβλέπεται στην ύλη, δεν φθάνει κανείς ποτέ να τη διδαχθεί», προσθέτει σχετικά.

Διαβάστε επίσης