Έρχεται και αποφασίζει για όλα ο Μαρινάκης

Είναι γεγονός ότι στο ρεπορτάζ των νταμπλούχων δεν υπάρχει ιδιαίτερη ειδησιογραφία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει «παγώσει» τα πάντα, αφού βρίσκεται στο Λονδίνο και δεν θέλει να γίνει τίποτα -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά αυτούς που θα έρθουν στο λιμάνι- μέχρι να επιστρέψει.

Αυτό αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και ο ιθύνων νους των Πειραιωτών θα ασχοληθεί με όλα τα θέματα της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι το προηγούμενο διάστημα το μόνο που υπήρξε ήταν οι αποχωρήσεις των Κοβάσεβιτς και Νικοπολίδη, ενώ για τις μεταγραφές τονίζεται συνεχώς ότι επαφές θα γίνουν από τον επόμενο μήνα, όταν θα έχουν τελειώσει όλα τα πρωταθλήματα και δεν θα υπάρχει κανένα «ανοικτό μέτωπο» και καμία… δικαιολογία αναβολής των συζητήσεων από τους υποψήφιους στόχους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αποχωρήσεις, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού είχε προαναγγείλει ότι «κανείς δεν είναι σίγουρος». Μετά τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ως σύμβουλος σε θέματα μεταγραφών, παρελθόν αποτέλεσε και ο Νικοπολίδης. Ο Έλληνας προπονητής τοποθετήθηκε στο τεχνικό τιμ για να… βάλει γρηγορότερα στο κλίμα και τη νοοτροπία της Ελλάδας και του Ολυμπιακού τους Ζαρντίμ και Μίτσελ. Ο Ισπανός έχει κλείσει πια τρεις μήνες στον πάγκο των «ερυθρολεύκων», οπότε πλέον πρέπει να κριθεί χωρίς καμία βοήθεια. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν πρόκειται να αντικατασταθεί από άλλο πρόσωπο η θέση που αφήνει ο πρώην σπουδαίος τερματοφύλακας. Όσο για τον ίδιο τον Νικοπολίδη; Οι εμπειρίες που αποκόμισε όλον αυτόν τον καιρό είναι πολύτιμες και θα του χρειαστούν στη νέα καριέρα που ετοιμάζεται να ακολουθήσει.

Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιθανό να προσληφθεί κάποιο άτομο που θα είναι το δεξί χέρι του προέδρου στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Κάποιος με ικανότητα και εμπειρία που θα έχει τον ρόλο του συμβούλου. Άλλωστε, ο Β. Μαρινάκης έχει προβληματιστεί από το έργο που έχει επιδείξει προς το παρόν ο Μίτσελ και η αρχική του απόφαση να του παραδώσει τον πλήρη έλεγχο ίσως να μην πραγματοποιηθεί τελικά. Τοποθετώντας έναν επιπλέον άνθρωπο στο τμήμα, θα μπορεί να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση και να είναι πιο σίγουρος για τις επιλογές του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα ασχολείται και ο ίδιος. Απλά, οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του αφήνουν το περιθώριο να είναι 100% «δοσμένος» στον Ολυμπιακό, όπως ήταν τα τρία πρώτα χρόνια του στην ομάδα.

Διαβάστε επίσης