Ερχεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που φέρνει νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια συνταξιοδότησης και οι κύριες συντάξεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση το δημοσιονομικό κενό ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ, με την τρόικα να κάνει λόγο για κενό ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ποσό 100 εκατ. ευρώ θα προέλθει από την ένταξη εισφορών για εφάπαξ και επικουρικές στις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις, ενώ άλλα 80 εκατ. ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής από συνταξιούχους που δήλωναν ψεύτικα εισοδήματα.

Ακόμα 150 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, από τη λειτουργία του κέντρου είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με κατασχέσεις οφειλετών που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση. Τέλος, εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις εισφορών και 80 εκατ. ευρώ από την επέκταση του προστίμου για τη «μαύρη» εργασία.

Σήμερα, τέλος, ο υπουργός  Εργασίας θα έχει συνάντηση με τους διοικητές των ασφαλιστικών Ταμείων για να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο του επίμαχου νομοσχεδίου.

Διαβάστε επίσης