Ερυθρός Σταυρός: 62χρονος σταμάτησε το οξυγόνο σε 77χρονο που ήταν διασωληνωμένος, επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος

Έγκλημα που δεν το χωράει ανθρώπινος νους

Ένα έγκλημα που δεν το χωράει ανθρώπινος νους φέρεται να συνέβη στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όταν ένας 77χρονος ασθενής ο οποίος ήταν διασωληνωμένος κατέληξε επειδή ένας 62χρονος ο οποίος νοσηλευόταν και αυτός στον ίδιο θάλαμο του έκλεισε την παροχή οξυγόνου, επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα της αστυνομίας ώστε να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση αυτή.

Ανθρώπινη παρέμβαση στο οξυγόνο

Το μηχάνημα του 77χρονου ασθενούς είχε αποσυνδεθεί, κάτι που έδειχνε πως υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση. Οι υποψίες αμέσως στράφηκαν στον 62χρονο που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, αλλά δεν ήταν διασωληνωμένος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο φερόμενος δράστης μετακίνησε τη μάσκα του θύματος και αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος των μηχανημάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν τα αποτυπώματά του στον αναπνευστήρα του θύματος, αλλά και στο καλώδιο παροχής ρεύματος του μηχανήματος. Μάλιστα, ο 62χρονος τις τελευταίες ημέρες είχε εκφράσει στο προσωπικό έντονα παράπονα για τον θόρυβο που έκαναν τα μηχανήματα στο δωμάτιο, καθώς, όπως έλεγε, «δεν τον αφήνουν να ησυχάσει».

Το χρονικό

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ, όταν ο 77χρονος ασθενής με κορωνοϊό ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό, νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19, έχασε τη ζωή του.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές κινητοποιήθηκαν όταν άκουσαν να ηχεί ο συναγερμός των μηχανημάτων. Παρά τις προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον 77χρονο άνδρα, που, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι χθες το απόγευμα παρουσίαζε βελτίωση.

Μάλιστα, διαπίστωσαν ότι τα μηχανήματα που υποστήριζαν την αναπνευστική του λειτουργία και τον κρατούσαν στη ζωή, καθώς ήταν διασωληνωμένος, είχαν βγει από την πρίζα. Αυτό που τους έκανε εντύπωση, μάλιστα, ήταν το γεγονός ότι δεν είχε ενεργοποιηθεί το σχετικό εφεδρικό σύστημα, η μπαταρία που διαθέτει το μηχάνημα για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.

Το γεγονός μάλιστα ότι δεν λειτούργησε ούτε το εφεδρικό σύστημα ήταν αυτό που κινητοποίησε το νοσοκομείο το οποίο ειδοποίησε την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα