Έσπασε τα ισόβια για τον φόνο 25χρονου από μπαλωθιές

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έντεκα μηνών επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων σε 44χρονο που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος 25χρονου κατά τη διάρκεια κοινωνικής συνάντησης την Κυριακή του Πάσχα 2014 στο χωριό Ασή Γωνιά.

Ο 25χρονος είχε χάσει τη ζωή του από άσκοπους πυροβολισμούς που «έπεσαν» κατά τη διάρκεια της κοινωνικής συνάντησης σε αυλή σπιτιού.

Για την ίδια υπόθεση κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και κατοχή πυρομαχικών ένας 27χρονος κάτοχος του όπλου με το οποίο «έπεσαν» οι πυροβολισμοί από το χέρι του 44χρονου.

Μάλιστα ο 27χρονος στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή είχε τραυματιστεί και αυτός σοβαρά χάνοντας -από τους άσκοπους πυροβολισμούς- το ένα του μάτι.

Σε πρώτο βαθμό ο 44χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του 25χρονου και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του 27χρονου, ο οποίος κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη κατά του 44χρονου με τον οποίο έχει συγγενική σχέση.

Πρωτόδικα στον 27χρονο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έντεκα ετών.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας του Εφετείου μίλησε για αμέλεια και όχι ενδεχόμενο δόλο από την πλευρά του 44χρονου, ωστόσο ήταν καταπέλτης μιλώντας για το φαινόμενο των άσκοπων πυροβολισμών και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας που έχουν κοστίσει πολλές ανθρώπινες ζωές.

Διαβάστε επίσης