ΕΣΡ: Ποιοι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί καλούνται για ενδεχόμενη παραβίαση της φυσιογνωμίας προγράμματος

Οι περισσότεροι εξ αυτών μεταδίδουν εκπομπές με το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας, που έχει κριθεί αντισυνταγματικό από το ΣτΕ

Πλήθος ραδιοφωνικών  και τηλεοπτικών σταθμών καλούνται στο ΕΣΡ σχετικά με την ενδεχόμενη παραβίαση της φυσιογνωμίας προγράμματος.

Σε ακρόαση καλούνται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί News247 88.6, ΘΕΜΑ FM 104.6, Athens Voice Radio  και οι τηλεοπτικοί, Kontra Channel, Α. Epsilon, Action 24, Rise TV και High TV.

Πρόκειται για διαδικασία που βρίσκεται εν καιρώ, καθώς οι περισσότεροι εκ των σταθμών μεταδίδουν εκπομπές με το περίφημο προσωρινό καθεστώς λειτουργίας το οποίο έχει κριθεί αντισυνταγματικό από το ΣτΕ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο μάλιστα έχει ορίσει από το ΕΣΡ πως η αποστολή του είναι να εκχωρήσει τις άδειες σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, συνεπώς η διαδικασία αυτή παρεμποδίζει την εφαρμογή της νομιμότητας στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το typologies.gr, κανονικά το ΕΣΡ θα έπρεπε να είχε ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα της χορήγησης και των υπολοίπων αδειών στη ραδιοτηλεόραση, όπως επίσης και ποιες αλλαγές στη νομοθεσία ζητάει για να γίνει αυτό εφικτό.

Διαβάστε επίσης