Έσταξαν… φαρμάκι οι Τούρκοι για τα Rafale: «Σόου για τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη στην Ελλάδα»

Με ειρωνικές αναφορές στην παρουσία ιερέων τα πρωτοσέλιδα ηλεκτρονικού και ημερήσιου Τύπου στην Τουρκία

Η άφιξη των έξι νέων Rafale αποτέλεσε ένα από τα πρώτα θέματα στα τουρκικά media το τελευταίο 24ωρο, με τον Τύπο  να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα χρησιμοποιώντας ειρωνικούς χαρακτηρισμούς.

Στα social media ακόμα και σοβαροί αναλυτές και δημοσιογράφοι από την Τουρκία στάθηκαν στο γεγονός ότι στην τελετή άφιξης υπήρξαν ιερείς και τελέστηκε αγιασμός, ανεβάζοντας τα σχετικά βίντεο με ειρωνικά σχόλια.

Δεν έλειψαν και οι εφημερίδες που πιστές στη «γραμμή» του Ερντογάν έσπευσαν να υπενθυμίσουν ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζει, τόσο για το γεγονός ότι τα μαχητικά είναι… μεταχειρισμένα όσο και γιατί έχουν υψηλό κόστος.

«Σόου της Ελλάδας με τα Rafale», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Hurriyet, η οποία μάλιστα σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, αναφέρει και τη θέση της αντιπολίτευσης στη χώρα μας η οποία υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να «ανεβάσει» το θέμα επικοινωνιακά για να κρύψει τα πραγματικά προβλήματα.

Βιτριολικό είναι το σχόλιο της εφημερίδας Sabah που αναφέρεται σε «αεροσκάφη από δεύτερο χέρι», ενώ η εφημερίδα Cumhuriyet, αν και από τις ελάχιστες που κάνει έστω και μικρή αντιπολίτευση στον Ερντογάν, στάθηκε στον αγιασμό των νέων αεροσκαφών. «Τα πήραν γιατί φοβούνται την Τουρκία», έγραψε από την πλευρά της η Milliyet, με επίσης ειρωνικές αναφορές στην παρουσία ιερέων στην Τανάγρα.

«Το κόστος όλης της συμφωνίας φτάνει τα 3,3 δισ. ευρώ. Η ελληνική κυβέρνησης το 2021, αύξησε τις αμυντικές της δαπάνες κατά 41% και έφτασαν στα 5,5 δισ. ευρώ», ανέφερε από την πλευρά του το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global και προσθέτει ότι η Ελλάδα θα παραλάβει επιπλέον 18 μαχητικά από τη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα