Εθνικές εκλογές 2019: Πού ψηφίζουν οι αρχηγοί των κομμάτων

Αναλυτικά τα μέρη όπου οι πρόεδροι της κάθε παράταξης θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα

Οι αλλαγές στα εκλογικά τμήματα από τις ευρωεκλογές στις εθνικές εκλογές επηρέασαν και τον πρώην  πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) είχε ανακοινωθεί πως θα ψήφιζε σήμερα «σε εκλογικό τμήμα του σχολικού συγκροτήματος “Ανδρέας Παπανδρέου” στην οδό Αγίας Σοφίας 17-23, στην Πάτρα».

Όμως το συγκεκριμένο κτήριο, ενώ λειτούργησε ως εκλογικό τμήμα κατά τις ευρωεκλογές του Μαΐου, τώρα είναι κλειστό.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 11:00 πμ, στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, Πλατεία Αγίας Σοφίας.

 

Που ψηφίζουν οι αρχηγοί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10 το πρωί, στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 10:15, θα ψηφίσει στο 27ο-30ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην Κυψέλη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ στο 1ο Γενικό Επαγγελματικό Λύκειο Περιστερίου θα ψηφίσει στις 10:30 ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, ενώ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο 3ο Δημοτικό σχολείο Χαϊδαρίου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, θα ψηφίσει στο 55ο Δημοτικό στην οδό Λιοσίων.

Οι πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, θα ψηφίσουν το πρωί της Κυριακής στο 2ο Δημοτικό Πύλου και στο 1ο Δημοτικό Αγίου Ελευθερίου Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα

Από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, θα ψηφίσει στο 2ο Δημοτικό Π. Φαλήρου και ο αρχηγός της “Ελληνικής Λύσης”, Κυριάκος Βελόπουλος, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης