«Εθνικές εκλογές πριν το τέλος του 2014», προβλέπει ο Τσίπρας

Κοινή συνέντευξη σε Financial Times, Reuters και BBC παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, διαμηνύοντας πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον τη λαϊκή εντολή να κυβερνά τη χώρα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν πριν το τέλος του 2014 και όπως είπε στις ευρωεκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν χωρίς φόβο, χωρίς το φόβο των κατηγοριών που εξαπέλυαν εναντίον του κόμματός του οι πολιτικοί του αντίπαλοι κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2012, όταν έλεγαν πως σε περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τότε η χώρα θα μετατραπεί σε έρημο. «Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει και με μεγάλη διαφορά» είπε και εξέφρασε την ανησυχία του ότι Χρυσή Αυγή θα αυξήσει την εκλογική της δύναμη.

«Για την κυβέρνηση θα είναι μια αληθινή καταστροφή. Ο φόβος του κυρίου Σαμαρά είναι ότι θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει την εφαρμογή του μνημονίου χωρίς τη στήριξη του λαού» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους, όπου σε αυτή την περίπτωση οι ευρωπαίοι δανειστές θα πρέπει να αποδεχθούν ότι θα χάσουν ένα μεγάλο μέρος των δανείων που έχουν χορηγήσει, είπε ότι το έχει συζητήσει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και όπως είπε «ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έχει διαφορετικές ιδέες».

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν τα διεθνή μέσα, αναφέρει ότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει συμμάχους σε άλλες χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος προκειμένου να επιβάλλει μία συμφωνία για όλη την Ευρωζώνη στα πρότυπα του συμφώνου του 1953 για την αναδιάρθρωση του μεταπολεμικού χρέους της Γερμανίας.

Τέλος, σημείωσε πως «δεν πιστεύουμε ότι είναι μία μάχη μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, διότι αν ήταν έτσι θα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς. Ισως θα είναι μία μάχη μεταξύ της ευρωπαϊκής περιφέρειας και των χωρών με τρία Α στην πιστοληπτική τους αξιολόγηση. Έχουμε πρόθεση να δημιουργήσουμε συμμαχίες στην Ε.Ε., για παράδειγμα με την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία».

Διαβάστε επίσης