Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη η κηδεία της - Εθνικό πένθος η 27η Οκτωβρίου

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε η Τετάρτη της 27ης Οκτωβρίου, ημέρα που η Φώφη Γεννηματά θα οδηγηθεί στην τελευταία κατοικία της, έπειτα από τον τραγικό και αδόκητο -τουλάχιστον με τόσο σκληρό και γρήγορο τρόπο- χαμό της, σε ηλικία μόλις 56 ετών. 

Η κηδεία της εν ενεργεία μέχρι σήμερα προέδρου του ΚΙΝΑΛ θα γίνει δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού, αφού πρώτα η σορός της θα έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών από τις 10:00 π.μ. της Τετάρτης. Θα ακολουθ΄ήσειη τέλεση της εξόδιου ακολουθίας στην Μητρόπολη στις 14:00 για να ακολουθήσει αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογρα΄φουν οι υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ενώ η Βουλή, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΄Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, διακόπτει τις εργασίες της για μία εβδομάδα.

Θυμ΄ίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά  εδώ και 15 σχεδόν χρόνια έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Τον νίκησε δύο φορές, όμως στην τρίτη μάχη δεν άντεξε και έφυγε το μεσημέρι της Δευτέρας (12:04) στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα