Εθνικό Θέατρο: «Μαρμαρωμένος Χρόνος»

Στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, την Κυριακή

Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει τα θεατρικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης για κρατουμένους που υλοποιεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα Καταστήματα Κράτησης Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα, Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού (ΨΚΚ), Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα – Θηβών και Κ.Κ. Κορίνθου.

 Το εργαστήριο με τη θεατρική ομάδα του ΨΚΚ ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2017. Η ιδιαιτερότητα του θεραπευτικού-σωφρονιστικού καταστήματος κράτησης οδήγησε στην επιλογή του λόγου ως βασικό εργαλείο επικοινωνίας, και όχι του σώματος όπως είναι στα άλλα κέντρα κράτησης. Από τις συζητήσεις προέκυψαν θέματα που σχετίζονται με τον εγκλεισμό των κρατουμένων και την αποφυλάκισή τους. Η ανάγκη τους να μιλήσουν για αυτά τα θέματα ήταν αισθητή, και έτσι γράφτηκε ένα έργο όπου ο καθένας κάνει μια προσωπική κατάθεση σκέψεων και συναισθημάτων.

Μετά από πολλές αλλαγές στο κείμενο και τη σύνθεση της ομάδας, δημιουργήθηκε το θεατρικό έργο με τίτλο «Μαρμαρωμένος Χρόνος» που θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Στάθη Γράψα και Φάνη Κατέχου την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού στις 13:30.

Πρόκειται για την ιστορία ενός ανθρώπου που κάποια στιγμή στη ζωή του έκανε μια απλή σκέψη. Να φροντίσει τέσσερις άγνωστους ανθρώπους που είχαν ανάγκη κάποιον. Η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής να αντεπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες, η αναγκαιότητα συνοδοιπόρων στη ζωή μας και η κατάλληλη στιγμή της αφύπνισης από τον λήθαργο είναι τα τρία βασικά θέματα της παράστασης.

Διαβάστε επίσης