Εθνικοποίηση της βαριάς βιομηχανίας «ανακοίνωσε» βουλευτής

Ταράζει και πάλι τα νερά της πολιτικής επικαιρότητας με τις απροσδόκητες προτάσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ. Το «μενού» αυτή τη φορά περιλαμβάνει… εθνικοποίηση και κρατικοποίηση της βαριάς  βιομηχανίας, όπως και το να περάσουν τα εργοστάσια στον εργατικό έλεγχο! Αυτή την πρόταση για το μέλλον της  ελληνικής βιομηχανίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εν είδει προεκλογικού μανιφέστου την ανέπτυξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου μιλώντας στη Βουλή.

Η βουλευτής, σε πλήρη διάσταση με την εικόνα που θέλησε να περάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον ΣΕΒ και τις δηλώσεις με τον πρόεδρό του Δασκαλόπουλο, ανάφερε πως «ο τόπος έχει ανάγκη από κρατική παρέμβαση, από εργοστάσια βαριάς βιομηχανίας εθνικοποιημένα που θα λειτουργούν με εργατικό έλεγχο και με σεβασμό στο περιβάλλον…».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου μάλιστα εμβάθυνε το βιομηχανικό και επενδυτικό όραμα, λέγοντας πως «θα πρέπει   να αφήσουμε τα ευχολόγια και την παραπομπή στα κινέζικα παραμύθια του πρωθυπουργού…» και ζήτησε από τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο να «μεταφέρετε στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνησή σας ότι τέτοιες επενδύσεις δεν έχει ανάγκη ο τόπος…».

Ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολίασε το «μανιφέστο» της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Κρατικοποίηση, εθνικοποίηση. Έτσι; Αυτή είναι  τελικά η μελλοντική σας πρόταση; Αυτό προτίθεστε να κάνετε για να απογειώσετε την ελληνική βαριά βιομηχανία, να την κρατικοποιήσετε;» Και  αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν «αυτοί που εμφανίζονται ως ανανεωτική δύναμη του τόπου αυτό που προτείνουν είναι να ακολουθήσουμε την ίδια τακτική που έφερε τα πράγμα εδώ, δηλαδή την κοινωνικοποίηση των προβληματικών επιχειρήσεων και το κράτος να πληρώσει τον  λογαριασμό», τονίζοντας πως «οι κρατικοποιήσεις, ιδίως στοιχείων της βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδας, δεν είναι η λύση».

Αφορμή για να κοινοποιήσει η βουλευτής το προφανές ιδεολογικό όραμα του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα των επενδύσεων και της βιομηχανίας αποτέλεσε επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει σχετικά με τα εργασιακά προβλήματα που υπάρχουν στην Ελληνική Εταιρία Χάλυβος Θεσσαλονίκης, που έχει ιδιωτικοποιηθεί και έχει περάσει στον Ιταλικό όμιλο RIVA.

ΣΩ.ΛΕ.

Διαβάστε επίσης