Ετοιμάζει σώου στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ

Ήδη η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, στη Διάσκεψη των Προέδρων επανέφερε εμφατικά το θέμα της επιστολικής ψήφου των βουλευτών, κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες

Ετοιμάζεται για νέο σώου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, στη Διάσκεψη των Προέδρων επανέφερε εμφατικά το θέμα της επιστολικής ψήφου των βουλευτών, κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες, με τον Πρόεδρο του σώματος, Κώστα Τασούλα, να αντιτείνει πως υπάρχουν τεχνικοί λόγοι του συστήματος, για την αλλαγή της διαδικασίας.

Η Γεροβασίλη, πάντως, ζήτησε την κλήση την εταιρείας για επίσημη ενημέρωση, Διαφορετικά, συμπλήρωσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αποχωρήσει από τις ψηφοφορίες». Εξάλλου, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αξίωσε να επανέλθει σε πλήρη σύνθεση η λειτουργία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, επικαλούμενη την άρση ορισμένων περιορισμών, όπως το άνοιγμα των Λυκείων.

Σημειώνεται ότι ενώ το Σώμα της Διάσκεψης αποτελείται από 25 μέλη, την περίοδο της καραντίνας λειτουργεί με έναν εκπρόσωπο από κάθε κόμμα. Όπως και να έχει, όλα τα παραπάνω δεν συνδέονται μόνο γενικώς με την προτεραιότητα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιστροφή στην πλήρη κοινοβουλευτική λειτουργία.

Πέραν αυτού, στην Κουμουνδούρου σχεδιάζουν να… βάλουν δύσκολα στην κυβέρνηση όταν έρθει η ώρα να εισαχθούν προς ψήφιση στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα