Έτσι «χτύπησαν» οι άνδρες της Ε.Κ.Α.Μ.

Μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νέα Φιλαδέλφεια συνελήφθησαν οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί, οι οποίοι είχαν αποδράσει την περασμένη Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια της μεταγωγής τους.

Στην ΕΛ.ΑΣ. έφτασε χθες Παρασκευή η πληροφορία ότι οι δύο δραπέτες έχουν βρει καταφύγιο σε μικρό διαμέρισμα της περιοχής. Μετά από διακριτική παρακολούθηση της πολυκατοικίας διασταυρώθηκε η πληροφορία με τους αρμόδιους αξιωματικούς να εκπονούν υπό άκρα μυστικότητα σχέδιο σύλληψής τους.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι πάνοπλοι έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αρχικά τοποθετήθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο σε απόσταση, καθώς την παρακολούθηση του διαμερίσματος είχαν αναλάβει άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά. Όταν ο επικεφαλής της έρευνας έκρινε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, δόθηκε εντολή (βράδυ της Παρασκευής) στα ΕΚΑΜ να αναλάβουν δράση. Με γρήγορες κινήσεις έφτασαν στην πόρτα του διαμερίσματος, χωρίς να προκαλέσουν τον παραμικρό θόρυβο που θα κινητοποιούσε τους δραπέτες. Κατόπιν, έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο σπίτι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τηρήθηκαν όλα τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας για επιχείρηση σύλληψης επικίνδυνων κακοποιών σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν οι δραπέτες

Οι δύο Αλβανοί κακοποιοί δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Στη θέα των όπλων των αστυνομικών παραδόθηκαν. Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι δυο τους είχαν οργανώσει καλά το σχέδιο απόδρασής τους, καθώς απ’ ότι φαίνεται είχαν εξασφαλίσει και κρησφύγετο. Οι Αρχές αναζητούν πλέον τα άτομα που λειτούργησαν ως υποστηρικτικό δίκτυο για την απόδραση. Εκτιμάται ότι το επόμενο βήμα για τους δύο κακοποιούς ήταν να διαφύγουν στην πατρίδα τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας εκ των δύο είναι ο ισοβίτης που είναι γνωστός και ως «Νίκο». Πρόκειται μεταξύ άλλων για τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας 35χρονου ομοεθνή και του μόλις 28 μηνών γιου του στις 29 Νοεμβρίου 2011, κοντά στον ποταμό Πάμισο στη Μεσσηνία.

Τότε ο πατέρας, κατ’ εντολή «αρχινονού», πέφτει νεκρός από βόλια κυνηγητικού όπλου, ενώ το μόλις 2,5 ετών αγόρι σφαγιάζεται για να μην υπάρχει κανένας μάρτυρας του στυγερού εγκλήματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα