«Έτσι θα γίνει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ημερησία» παραχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος προανήγγειλε την καθιέρωση του ασφαλιστικού πιστοποιητικού σε όλες τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας διεύρυνσης της εισφοροσυλλεκτικής βάσης.

«Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί η σχεδιαζόμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2016, θα αποτυπωθεί σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης το επόμενο διάστημα. Μπορώ όμως, προκαταβολικά να σας πω ότι θα αξιοποιηθούν κατά βάση μέθοδοι διεύρυνσης της εισφοροσυλλεκτικής βάσης. Τέτοιες είναι π.χ. ο ανασχεδιασμός και η επέκταση του εργοσήμου, αλλά και η καθιέρωση του ασφαλιστικού πιστοποιητικού σε όλες τις επιχειρήσεις», ανέφερε ο υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση, είπε, θα συνεκτιμηθεί η μείωση της ανασφάλιστης εργασίας που θα επιφέρει η λειτουργία της «Εργάνης», δηλαδή της ηλεκτρονικής βάσης υποχρεωτικής καταγραφής των αναγγελιών πρόσληψης και, γενικότερα, των ροών της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Υπενθυμίζετε, μάλιστα, ότι η ίδια η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εμπεριέχει μια θετική δυναμική αύξησης εσόδων, λόγω μείωσης του κόστους συμμόρφωσης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα