Θα ξεφτιλιστεί το VAR στην Ελλάδα

Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, εάν κι εφόσον έρθει το μηχάνημα. Προγραμματίζει να το εγκαινιάσει ο Τσίπρας με φιέστα στο αεροδρόμιο;

Επιτέλους, έφυγε το 2018. Ήρθε ο νέος χρόνος με το VAR. Έτσι είναι. Όπως ο Αη-Βασίλης κάτι φέρνει σε όλους το νέον έτος, έτσι και στο ελληνικό ποδόσφαιρο έφερε το VAR. Τώρα, αν το φέρει προς το τέλος του χρόνου, είναι άλλη ιστορία.

Όπως υπάρχουν μουσατένιοι ποδοσφαιριστές, παράγοντες, διαιτητές, υπάρχουν και μουσατένιοι Αη-Βασίληδες. Σάμπως πέρυσι τέτοιον καιρό, το VAR δεν θα έφερνε ο Αη-Βασίλης; Είδατε κανένα VAR να κυκλοφορεί στα γήπεδα; Μόνο στο στόμα.

Τη μία ο Βασιλειάδης έλεγε ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος θα υπάρχει και το μηχάνημα για να βοηθήσει τους διαιτητές και να επιστρέψει το ποδόσφαιρο στην κανονικότητα. Μετά, ο βουλευτής-φούρναρης Κωνσταντινέας έλεγε ότι μέχρι τέλους του χρόνου το εργαλείο θα είναι εδώ. Μούσι. Έτοιμα είναι τα 14 μιλιόνια από το ταμείο δημοσίων επενδύσεων, αλλά VAR δεν ήρθε.

Κι εγώ έχω να προτείνω το εξής: Αριστερή δεν είναι η κοινωνία στην Ελλάδα; Είναι. Αφού το λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πάει να πει ότι έτσι είναι. Βελτιώνει κάθε μέρα τον σοσιαλισμό στην Ελλάδα. Τότε, λέω εγώ, να παίζουν οι διαιτητές, λες και υπάρχει το VAR, και δεν κάνω πλάκα.

Όπως στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες οι εργαζόμενοι έκαναν ότι δουλεύουν και το κράτος έκανε ότι τους πλήρωνε, γιατί να μη γίνει και στο ποδόσφαιρο αυτό; Έτοιμη είναι ο σοσιαλιστική κοινωνία που οικοδόμησε ο Τσίπρας κι ο Κωνσταντινέας για να το δεχτεί.

Ξεφύγαμε, όμως. Το VAR έρχεται. Κι άντε, έρχεται, σου λέω εγώ. Δεν πρέπει να στηθεί μία φιέστα; Μεταγραφή αεροδρομίου είναι το VAR. Όπως έρχονται οι παιχταράδες και πάει ο λαός με τα καπνογόνα να υποδεχτεί των σωτήρα παιχταρά, έτσι και τώρα πρέπει να μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ τη νεολαία να κατέβει στο «Βενιζέλος» να υποδεχτούν το μηχάνημα.

Εγκαίνια κανονικά να γίνουνε. Και δεν είναι ανάγκη να έρθει όλο το εργαλείο. Δυο-τρεις οθόνες να έρθουνε, φτάνει. Να γίνει κανονικά η φιέστα. Εδώ ο Τσίπρας εγκαινίασε τα ασανσέρ και τις σκάλες στο μετρό, γιατί να μην κάνει το ίδιο και με τα μόνιτορ;

Τέλος πάντων, για το VAR μίλησε στην ΕΡΑσπορ ο Σιδηρόπουλος. Διεθνούς φήμης διαιτητής. Σε ερώτηση για την καχυποψία που ενδέχεται να υπάρχει ακόμα κι αν έρθει το μηχάνημα, είπε ότι ο διαιτητής, αν παραβιάσει το πρωτόκολλο, τιμωρείται και προκύπτει λόγος επανάληψης του αγώνα.

Μάλιστα. Τι λέει ο Σιδηρόπουλος; Αυτό που λέει συνέχεια η «Α», ότι το VAR δεν θα φτουρήσει στην Ελλάδα. Εδώ, ρε, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεφτιλίσει τα πάντα. Από παίκτες, διαιτητές, δικαστές, παράγοντες, προπονητές, και θα κωλώσει στο VAR, πλάκα κάνουμε τώρα;

Να σου φέρω ένα παράδειγμα: Γίνεται αύριο αγώνας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα με διαιτητή τον Κουτσιαύτη που είναι αμερόληπτος. Κερδίζει ο Ολυμπιακός 2-0 και στο 80 γίνεται καραμπινάτο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, ή υπέρ του Ολυμπιακού, σου λέω εγώ, που δεν χρειάζεται VAR,. Είναι ορατόν διά γυμνού οφθαλμού.

Του σφυρίζουν του Κουτσιαύτη να το δώσει, κι αυτός κάνει την πάπια. Έχω ιδία άποψη, ήμουνα κοντά, τους απαντάει ο Κουτσιαύτης. Μάλιστα. Και τι λέει ο Σιδηρόπουλος; Ότι συντρέχει λόγος επανάληψης του αγώνα και να τιμωρηθεί ο διαιτητής.

Κατάλαβες τώρα τι θα παίξει; Το ματς θα ξαναγίνει και θα γίνει της Πόπης το μαγκάλι, βέβαια. Και τον Κουτσιαύτη τι τον νοιάζει, δηλαδή. Θα τον κατηγορήσουνε; Θα του κάνουνε τα μούτρα κρέας. Δυο αγωνιστικές εκτός, και μετά πάλι από την αρχή.

Ύστερα, είναι και το άλλο. Γίνεται μία φάση για πέναλτι και πλακώνονται στο καμαράκι του VAR. Τρεις ή τέσσερις νοματαίοι ήτανε στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Πες ότι πλακώνονται. Ο ένας λέει ότι ήταν πέναλτι κι ο άλλος ότι δεν ήτανε.

Τι θα κάνουνε, τότε; Θα ζητήσουνε από τον διαιτητή να περιμένει να στρίψουνε το τάλιρο αν ήταν ή δεν ήταν; Μην πας μακριά. Άλλα λέει ο Κάκος κι άλλα ο Βαρούχας στην τηλεόραση, άλλα αυτοί που δίνουν την εκτίμησή τους στα sites και τις εφημερίδες. Όχι μόνο το παρδαλό κατσίκι, αλλά και η κορνούτα προβατίνα θα γελάσει με το VAR.

Το VAR έρχεται με έλκηθρο

Το VAR, όπως θα διαβάσετε στη διπλανή στήλη, θα το φέρει ο Αη-Βασίλης με το έλκηθρο και τους τάρανδους από τη Λαπωνία, μόλις ξαναχιονίσει στην Ελλάδα, γιατί τώρα δεν θα προκάμει.

Κι εκπαιδεύεται, λέει, ο οφθαλμίατρος Κουκουλάκης για να το διευθύνει. Κι αφού ο Κουκουλάκης έχει σπουδάσει την ιατρική των ματιών, άρα βλέπει πολύ καλά, όπως τότε που έπαιζε, γιατί θέλουν να φέρουν Γερμανούς να το διευθύνουν;

ΟΚ, οι Γερμανοί είναι λίρα εκατό. Ούτε τα παίρνουνε, ούτε σε σκάνδαλα με την Ελλάδα είναι μπλεγμένοι, γνωστά πράγμα είναι αυτά. Ακέραιοι άπαντες. Ο Κουκουλάκης, όμως, που κάνει εκπαίδευση τόσον καιρό, θα μείνει στην απ’ έξω;

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Ο βουλευτής της εξυγίανσης Κωνσταντινέας δεν μπορεί να προτείνει δυο καθαρούς για να χειριστούνε το μηχάνημα; Δεν γίνεται να μην υπάρχουν κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που να μη δέχονται μύγα στο σπαθί τους, προκειμένου να έρθει η σοσιαλιστική ολοκλήρωση και στο ποδόσφαιρο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα