Έτσι…ξαφνικά ή δεν θα μάθουμε ποτέ τι έγινε με την υγεία του Ντιέγκο;

Έτσι… ξαφνικά ή δεν θα μάθουμε ποτέ τι έγινε τις τελευταίες ημέρες με την πορεία της υγείας του Ντιέγκο Μαραντόνα; Τα σενάρια έδωσαν και πήραν, αλλά ποιος μπορεί να ξέρει;

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της οικογένειάς του πέθανε αιφνιδιαστικά από ανακοπή καρδιάς ενώ τον θάνατό του επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της οικογένειάς του, τονίζοντας ότι δεν έπασχε από τον κορωνοϊό και δεν υπήρξαν επιπλοκές από πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, όπως είχε μεταδοθεί αρχικά στην Αργεντινή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Clarin, το πρωί ο «Ντιεγκίτο» ένιωσε έντονες ενοχλήσεις το στήθος του ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στη συνοικία του Σαν Αντρέ, στην πόλη της Τίγκρε. Ασθενοφόρα έσπευσαν αμέσως στην οικεία του, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών που έγιναν, δεν κατέστη δυνατό να ανακτήσει τις αισθήσεις του και να κρατηθεί στη ζωή.

H αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ταξίδι άρχισε στις 30 Οκτωβρίου, την ημέρα των 60ων γενεθλίων του. Τότε, στην εκδήλωση που βρέθηκε για να τιμηθεί δεν είχε τη δύναμη να περπατήσει μόνος. Με τη βοήθεια δυο ατόμων παρέλαβε τις πλακέτες και αποσύρθηκε σπίτι του. Και η 2η Νοεμβρίου, ήταν η αρχή για τον τραγικό Νοέμβριο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Εκείνη τη μοιραία Δευτέρα, ο Ντιεγκίτο διακομίσθηκε στην κλινική της Λα Πλάτη «Μια πτώση της διάθεσής του που επηρέασε την διατροφή του» τόνισε ο γιατρός του Λεοπόλδο Λούκε και ηρέμησε τον κόσμο.

Όμως η κατάσταση ήταν πιο σοβαρή και μια ημέρα αργότερα έπρεπε να μεταφερθεί στην κλινική Olivos, όπου το βράδυ προγραμματίστηκε εσπευσμένα επέμβαση στο κεφάλι του για να απορροφήσουν το αιμάτωμα. Η επέμβαση κράτησε 80 λεπτά και ο γιατρός του ποδοσφαιρικού θρύλου, Λεοπόλντο Λούκε, εμφανίστηκε αισιόδοξος στις δηλώσεις τους, λέγοντας: «Ο οργανισμός του Ντιέγκο τα πήγε πολύ καλά στην εγχείρηση. Τώρα πρέπει να τον παρακολουθήσουμε, αλλά είναι όλα ελεγχόμενα. Είναι μια επέμβαση ρουτίνας, δεν είναι περίπλοκη, αλλά δεν παύει να είναι μια εγχείρηση στο κεφάλι».

Με τι είχε διαγνωστεί; Ήταν ένα είδος θρόμβου στο κεφάλι, που παράγεται από μια τραυματική ρήξη φλεβικών αγγείων.  Στις 11 Νοεμβρίου, και μετά από οκτώ ημέρες νοσηλείας, ο Ντιέγκο πήρε εξιτήριο και πήγε στο σπίτι στη Nordelta για να συνεχίσει την ανάρρωσή του. Από εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν περισσότερα νέα για την κατάσταση της υγείας του μέχρι τη μοιραία μέρα. Οι πρώτες πληροφορίες τόνισαν πως υπέστη καρδιακή ανακοπή και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατροί και νοσοκομείο δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα