Εύθραυστη η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία

Πυρά πυροβολικού δέχτηκαν οι ουκρανικές δυνάμεις κοντά στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Μαριούπολης αργά το βράδυ του Σαββάτου, μία ημέρα μετά έναρξη ισχύος της κατάπαυσης του πυρός.

Μάλιστα, ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters άκουσε παρατεταμένα πυρά πυροβολικού αργά το Σάββατο στα ανατολικά της Μαριούπολης, όπου την τελευταία εβδομάδα είχαν σημειωθεί σφοδρές μάχες μεταξύ των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών. Ο ίδιος ανέφερε ότι μια βιομηχανική εγκατάσταση, ένα φορτηγό και ένα βενζινάδικο εντός των ορίων της πόλης τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Ο δημοσιογράφος είδε επίσης φορτηγά να σπεύδουν προς τα ανατολικά προάστια μεταφέροντας εθελοντές φιλοκυβερνητικούς πολιτοφύλακες. Άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κινήθηκαν επίσης προς την ίδια κατεύθυνση.

«Υπήρξε μια επίθεση πυροβολικού… δεν έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με θύματα», είπε Ουκρανός αξιωματούχος στο Reuters.

Μετά την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή επικρατούσε ηρεμία αλλά πολλοί κάτοικοι και μαχητές τόσο στη Μαριούπολη όσο και στο Ντόνετσκ, το άλλο βασικό σημείο σύγκρουσης, είχαν εκφράσει αμφιβολίες ότι η εκεχειρία μπορεί να διαρκέσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα