Έβαλε πλάτη για την αδειοδότηση

Το γεγονός ότι βλέπει πιο ζεστά από ποτέ την ενασχόλησή του με τον Παναθηναϊκό πιστοποίησε με μια ακόμα κίνηση ο Γιάννης Αλαφούζος αφού σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, έβαλε στο λογαριασμό του Παναθηναϊκού 2 εκατ. ευρώ ώστε πληρωθούν φόροι που ήταν η ΠΑΕ υποχρεωμένη να πληρώσει άμεσα.

Μάλιστα, όπως πηγάζει μέσα από τον Παναθηναϊκό, αυτά τα λεφτά δεν αφορούν τα 5 εκατ. ευρώ ομολογιακό δάνειο που προτίθεται να βάλει μέσω δικής του εταιρείας τις επόμενες μέρες και θα αφορούν στην κάλυψη άλλων υποχρεώσεων που θα πρέπει να «κλείσουν» οι «πράσινοι».

Μάλιστα, πρέπει να επισημανθεί ότι εφόσον αυτά τα χρήματα (5 εκατ. ευρώ) μπουν στην ΑΜΚ όπως είναι προγραμματισμένο, τότε η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» θα αυξήσει κι άλλο το ποσοστό της στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Καλό το πλάνο, αλλά…

Όπως σας είχαμε προϊδεάσει με χθεσινό ρεπορτάζ, ο Γιάννης Αλαφούζος συναντήθηκε με τον υπεύθυνο της UEFA για το θέμα των αδειοδοτήσεων, Αντρέα Τραβέρσο, σε μια επίσκεψη που είχε περισσότερο χαρακτήρα σύσφιξης σχέσεων παρά οτιδήποτε άλλο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανέλυσε το διοικητικό πλάνο που έχει θέσει σε εφαρμογή από πέρυσι και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο ενθαρρυντικά όσο θα περίμενε, δήλωσε αισιόδοξος ότι εφόσον τα αποτελέσματα του αγωνιστικού τμήματος είναι καλύτερα σε σχέση με τη σεζόν που πέρασε, τότε και ο κόσμος του «τριφυλλιού» θα δει πιο «ζεστά» το ενδεχόμενο να γίνει μέλος της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

Από τη μεριά του, ο Αντρέα Τραβέρσο δεν μπορούσε να μιλήσει συγκεκριμένα για την περίπτωση του Παναθηναϊκού, αλλά διεμήνυσε ότι προτιμά ένα τέτοιο μοντέλο διοίκησης από έναν… Άραβα που μόνο χρηματοδοτεί χωρίς να έχει ανάλογο κέρδος, αφού έτσι θεωρεί ότι οι ποδοσφαιρικές εταιρείες κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσουν.

Σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης, από τον Παναθηναϊκό προκύπτει αισιοδοξία ότι εφόσον κληθούν να πάρουν τη θέση του ΠΑΣ Γιάννινα, τότε δεν θα έχουν πρόβλημα να εξασφαλίσουν το «ΟΚ» της UEFA. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που πληροφορούμασταν και πριν από τη συνάντηση του κ. Αλαφούζου με τον Αντρέα Τραβέρσο οπότε πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς καλά είναι τα πλάνα διοίκησης αλλά η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θέλει να δει λεφτά, αφού σε τελική ανάλυση έχουν σημασία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα