Έβγαλαν «μαχαίρια» Κεραμέως- Φίλης

Tα μαχαίρια έβγαλαν στη Βουλή Νίκη Κεραμώς και Νίκος Φίλης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Επίθεση στην υπουργό Παιδείας με προσωπικούς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είπε απευθυνόμενος στην κυρία Κεραμέως «είστε πλάσμα υπουργού» και πως «παριστάνετε την υπουργό ενώ δεν σας αναγνωρίζει κανείς».

«Η σύμβαση με την Cisco δεν έχει έρθει στη Βουλή, είναι απαράδεκτό. Δεν είναι ιδιωτική υπόθεση της κυρίας Κεραμέως. Ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί η κυρία Κεραμέως; Εχει πόλεμο με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. Βαρυγκωμούν όλοι με την τηλεκπαίδευση» είπε αρχικά ο κ. Φίλης για να προσθέσει «η κυρία Υπουργός δεν υφίσταται. Είναι πλάσμα υπουργού».

Ο πρόεδρος της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Γιώργος Στύλιος ζήτησε από τον κ. Φίλη να ανακαλέσει ωστόσο ο δεύτερος επέμεινε φωνάζοντας «με ποιους έχει υπογράψει συμβόλαια η κυρία υπουργός;».

Από την πλευρά της η κυρία Κεραμέως απάντησε: «λυπάμαι γιατί έχετε υπάρξει υπουργός και παίζετε ένα σόου σήμερα γιατί σήμερα η ατζέντα είναι να σηκώσουμε λίγη φασαρία. Μιλάτε για πλάσμα υπουργού, να ανακαλέσετε. Δεν είναι κοινοβουλευτική συμπεριφορά αυτό. Ηρθατε να κάνετε φασαρία. Είναι ντροπή. Αν δεν έχετε επιχειρήματα μην δημιουργείτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα . Μήπως διεκδικείτε την αρχηγία του κόμματος και για αυτό θέλετε να κάντε ειδήσεις;».

Ωστόσο ο κ. Φίλης επανήλθε: «η κυρία Κεραμέως περιφρονεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τα παιδιά. Την υπουργό παριστάνετε; Δεν είστε, δεν σας αναγνωρίζει κανένας».

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα το γεγονός πως όταν ο πρόεδρος της επιτροπής κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να «σταματήσει το σόου» ο κ. Φίλης ζήτησε να μην γίνονται χαρακτηρισμοί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα