Έβγαλε “δόντια” ο καιρός: Χαλάζι στην Ζαγορά Πηλίου, ανεμοθύελλα στην Λάρισα

Όταν στην υπόλοιπη χώρα επικρατεί καύσωνας

Μπορεί να είναι σωστό “καμίνι” η χώρα μας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, την ίδια στιγμή από τα βόρεια  ξεκίνησε η απότομη μεταβολή του καιρού. Το ξεκίνημα ήταν τόσο απότομο που πραγματοποιήθηκαν χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλες σε Πήλιο και Λάρισα.

Συγκεκριμένα ο καιρός “έδειξε” τα δόντια ρίχνοντας χαλάζι στην Ζαγορά Πηλίου, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο Facebook.

Ζαγορά χαλάζι 10/07/2019

Μεγάλο χαλάζι πλήττει αυτή την ώρα την Ζαγορά όπως μας πληροφορεί ο Γιώργος Βαρούτας.

Gepostet von Meteo Gr am Mittwoch, 10. Juli 2019

Την ίδια στιγμή ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν το μεσημέρι της Τετάρτης τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου με επίκεντρο το Αργυροπουλίου προκαλώντας άνευ προηγουμένου ζημιές.

Ισχυρότατοι άνεμοι σε συνδυασμό με χαλαζόπτωση, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες, ξερίζωσαν δένδρα. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για πλήθος πτώσεων δέντρων προς την Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, κοντά στη Γυρτώνη, αλλά και προς τα Δελέρια του Τυρνάβου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός αναμένεται να είναι αλλοπρόσαλλος σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου, φτάνοντας τους 42 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές, ωστόσο παράλληλα θα εκδηλωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες, σε Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης