Εξαφάνισε τους Έλληνες διαιτητές η UEFA

TOP SECRET: ΓΙΑ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ

Η τακτική που ακολουθεί ο Βίτορ Μέλο Περέιρα να μην ορίζει σε σοβαρά παιχνίδια των ελληνικών διοργανώσεων Έλληνες διαιτητές, αλλά και να μη βρίσκει νέους και ικανούς να προωθήσει είχε σοβαρές επιπτώσεις και στην Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA έχει στον μαυροπίνακα τους Έλληνες διαιτητές, όπως αποδείχθηκε από τους ορισμούς της στα παιχνίδια των δύο διασυλλογικών της διοργανώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι Κομίνης, Παπαδόπουλος, Τζήλος, Σκουλάς και Διαμαντόπουλος δεν ορίστηκαν σε παιχνίδι του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League ή του Europa League.

Οι Τζήλος, Σκουλάς, Διαμαντόπουλος πήραν από ένα παιχνίδι στον πρώτο προκριματικό γύρο, του Europa και όχι του Champions League, τότε που τα ματς είναι πολλά και μπαίνουν όλοι, όμως στη συνέχεια τους… ψάχναμε! Όλοι μπήκαν στην… άγονη γραμμή, ο Τζήλος στην Πολωνία, ο Σκουλάς στο Καζακστάν και ο Διαμαντόπουλος στη Γεωργία.

Οι Κομίνης, Παπαδόπουλος, μετά τα ταξίδια σε «δύσκολες» χώρες, τα Νησιά Φερόε και την Αρμενία, πήραν από δεύτερο σερί ορισμό, στον β΄ προκριματικό γύρο του Europa League, πηγαίνοντας για αγώνες σε Σλοβακία και Ισλανδία, αντίστοιχα. Και στον δεύτερο προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων τα παιχνίδια είναι πολλά, άρα δεν γινόταν να μην μπει κάποιος Έλληνας.

Επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA είναι ο Ιταλός Ροσέτι, αντιπρόεδρος ο Σκωτσέζος Ντάλας και μέλη ο Γάλλος Μπατά, ο Σλοβένος Σάιν και η Ντάμκοβα από την Τσεχία.

Φωτεινή εξαίρεση, αναφορικά με τα ματς του τρίτου προκριματικού γύρου, αποτέλεσε μόνο ο Παπαπέτρου ο οποίος την Πέμπτη, στο Ισραήλ, σφύριξε τη ρεβάνς ΧΑΠΟΕΛ Μπερσεβά-Νόρκεπινγκ για το Europa League, ενώ ο Σιδηρόπουλος θα μπει από τα πλέι οφ και μετά, καθώς βρίσκεται στην ελίτ κατηγορία.

Διαβάστε επίσης