Έξαλλος με την EBU ο Μαργαρίτης Σχοινάς για τη Eurovision: «Θα ζητήσω εξηγήσεις»

Αρκετοί αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν εκνευριστεί για την απαγόρευση της σημαίας του ενιαίου μπλοκ κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού

Αντιδράσεις και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στις Βρυξέλλες η απαγόρευση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στο στάδιο κατά τη διάρκεια της Eurovision.

Ανάμεσα στους αξιωματούχους είναι και ο Έλληνας αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς, που δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του με τους διοργανωτές, που δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του. «Είναι εξωφρενικό αυτό που έκανε η EBU» ανέφερε αρχικά ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο «Politico» και στη συνέχεια επεσήμανε «Δεν μπορώ να βρω λογική εξήγηση γιατί το κάνει αυτό η EBU. Και τι εξυπηρετεί αυτό;. Λιγότερο από έναν μήνα από τις ευρωεκλογές, ποιος κερδίζει από την απαγόρευση της σημαίας της ΕΕ από τη Eurovision; Μόνο οι ευρωσκεπτικιστές και οι εχθροί της Ευρώπης».

Ο κ. Σχοινάς εμφανίστηκε αποφασισμένος να ζητήσει εξηγήσεις προσωπικά. «Θα μιλήσω μαζί τους (με τους ανθρώπους της EBU). Δεν θα το αφήσω αυτό να περάσει. Θα αναζητήσω εξηγήσεις και διευκρινίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δυσαρέσκεια για την απόφαση της ΕΒΘ να επιτρέψει στους θεατές να έχουν σημαίες της ΕΕ μέσα στο στάδιο εξέφρασε και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δια του εκπροσώπου της, που ανέφερε: «Είναι σίγουρα λυπηρό να απαγορεύεται η σημαία, που είναι η σημαία όλων των μελών της ΕΕ και άλλων μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, η οποία συχνά κυματίζει δίπλα στις εθνικές σημαίες σε δημόσια κτίρια».

Η απάντηση της EBU

Η διαμαρτυρία της Κομισιόν είναι το «κερασάκι στην τούρτα» της φετινής Eurovision, που είχαν τεράστιο παρασκήνιο.

Η EBU υποστήριξε ότι δεν έχει αλλάξει άτι στην πολιτική της. Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, έτσι και τώρα οι θεατές μπορούσαν να έχουν τη σημαία των χωρών τους και του ουράνιου τόξου.

Η πραγματικότητα είναι μάλλον λίγο διαφορετική. Σε βίντεο από την περσινή χρονιά, εύκολα εντοπίζει κάποιος θεατής σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εξέδρες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα