Έξαλλος ο Μητσοτάκης με υπουργούς – Γιατί «τράβηξε αυτιά»

Eνοχλημένος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από ορισμένους υπουργούς του και αυτό φάνηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης. Οι κυβερνητικές αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν σε δύο κορυφαία ζητήματα όπως στην αντιμετώπιση της πανδημίας και του μεταναστατευτικού, δεν έμειναν ασχολίαστα από τον πρωθυπουργό που χτύπησε προειδοποιητικά καμπανάκια.

Η αστοχία που υπήρξε με τις διαστάσεις στις μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές και το πως το διαχειρίστηκαν οι υπουργοί ήταν ένα ακόμη θέμα που φωτογράφισε ο πρωθυπουργός με την παρέμβαση του.

Οι αλληλοκατηγορίες τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών για το ποιος ευθύνεται που δόθηκαν λάθος διαστάσεις, προκάλεσε μια “μίνι” κυβερνητική αναταραχή που δεν δικαιολογείται και δεν πρέπει να επαναληφθεί όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως δεν είναι σωστό ο ένας να πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλο. “Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε Υπουργός να μετακυλύει ευθύνες σε άλλους Υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υποστήριξε πως η συνολική εικόνα της κυβέρνησης είναι ικανοποιητική, ωστόσο έχει διαπιστώσει τις πρώτες δυσλειτουργίες που έχουν δημιουργηθεί όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την συνεργασία ορισμένων υπουργών και για αυτό τον λόγο έριξε τις πρώτες προειδοποιητικές βολές.

“Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε” είπε ο πρωθυπουργός που προετοιμάζει την δεύτερη αξιολόγηση των κυβερνητικών στελεχών που θα έχει ολοκληρωθεί λίγο πριν το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εξάψαλμος Μητσοτάκη οφείλεται σε 4 γεγονότα:

1. Σε διαρροές από το υπουργείο Εσωτερικών που έριχναν τις ευθύνες για τις μάσκες στο υπουργείο Υγείας.
2. Στις διαρροές από το υπουργείο Υγείας, που έκαναν λόγο για ευθύνες του ΥΠΕΣ και της ΚΕΔΕ.
3. Στις διαρροές από το υπουργείο Παιδείας, ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα η παράδοση μασκών στα σχολεία.
4. Στην απροθυμία ορισμένων υπουργών να στηρίξουν την προσπάθεια του Νότη Μηταράκη αναφορικά με το μεταναστευτικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα