Έξαλλος ο Μπαμπινιώτης για την υπόθεση Λιγνάδη

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γιώργου Μπαμπινιώτη στην επίθεση που δέχεται με αφορμή παλαιότερη δήλωσή του υπερ της τότε επιλογής του Δημήτρη Λιγνάδη για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή τού Εθνικού Θεάτρου.

«Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή παλαιότερη δήλωσή μου υπέρ τής τότε επιλογής τού Δημήτρη Λιγνάδη στη θέση τού καλλιτεχνικού διευθυντή τού Εθνικού Θεάτρου, εξελίσσεται εις βάρος μου αλλά και εις βάρος τής κόρης μου Φλωρίτας Μπαμπινιώτη μια, εν πολλοίς κατευθυνόμενη, επιχείρηση δημόσιου διασυρμού μας, μέχρις εξοντώσεως» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Γλωσσολογίας, απαντώντας στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΙΕΛΕ) , Μιχάλη Κουρουτό, ο οποίος ζήτησε την απομάκρυσνση του από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με αφορμή την υπόθεση του σκηνοθέτη.

Και προσθέτει ότι «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το γενικό πρόσταγμα των κατάφωρα συκοφαντικών επιθέσεων εις βάρος μου δίδεται από ομάδες και άτομα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, όπως ενδεικτικά ο κ. Πολάκης ή επαγγελματίες συνδικαλιστές, όπως ο Μιχ. Κουρουτός (που αδυνατώ, ειλικρινώς, να θυμηθώ, πόσες φορές συνολικά έχει ζητήσει την παραίτησή μου)».

Ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρει πως αισθάνεται κατ΄ αρχάς, την ανάγκη να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του στα θύματα παντός είδους βίας, τονίζοντας ότι «τα θύματα χρειάζονται την υποστήριξη και την ενθάρρυνσή μας».

Για τη δήλωση υπέρ Λιγνάδη:

«Η δήλωσή μου υπέρ τής επιλογής τού Δ. Λιγνάδη στη θέση τού καλλιτεχνικού διευθυντή τού Εθνικού Θεάτρου έγινε στο πλαίσιο δεκάδων αντίστοιχων αναρτήσεων που έχω πραγματοποιήσει κατά καιρούς για θέματα και ανθρώπους τού Πολιτισμού, τον οποίο προσωπικά υπηρετώ άοκνα και αδιάκοπα επί 40 και πλέον έτη» σημειώνει ο κ. Μπαμπινιώτης.

Δηλώνει, επίσης, «απερίφραστα τον αποτροπιασμό μου για το περιεχόμενο των καταγγελιών των θυμάτων, που προσφάτως είδαν το φως τής δημοσιότητας, η ανάγνωση των οποίων μού προκαλεί βαθιά απέχθεια και άφατη οργή».

Ο κ. Μπαμπινιώτης αναφερόμενος στην περίπτωση της κόρης του, υπογραμμίζει πως «σε κάποιους φαίνεται ότι δεν αρκούσε η ευθεία επίθεση εναντίον μου, αλλά θέλησαν να με πλήξουν και εμμέσως, διαμέσου τής κόρης μου».

«Η δικαστική περιπέτεια τής κόρης μου, την οποία ανέσυραν ως υποτιθέμενη είδηση ορισμένοι επώνυμοι ή ανώνυμοι δημοσιογραφούντες, έχει ήδη περατωθεί από το έτος 2015 με την αμετάκλητη και επί τής ουσίας (και όχι για τυπικούς λόγους) αθώωσή της, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι ουδεμία αξιόποινη πράξη τελέστηκε» προσθέτει και καταλήγει:

«Λυπάμαι, αλλά απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές, που είναι προδήλως παράνομες στο πλαίσιο οποιασδήποτε ευνομούμενης πολιτείας, είμαστε αναγκασμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να αμυνθούμε με κάθε νόμιμο μέσο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα