Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία στη Κω

Πραγματοποιήθηκαν πέντε συλλήψεις - Προσπαθούσαν να τους προωθήσουν στην ενδοχώρα

Σπείρα που αποτελείτο από τουλάχιστον πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα και που φέρεται ότι διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Κω, διευκολύνοντάς τους παράλληλα να μετακινηθούν προς στην ενδοχώρα, εξαρθρώθηκε από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, ηλικίας 35, 39, 29 και 48 ετών αντίστοιχα και ένας 25χρονος αλλοδαπός. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα κατηγορούνται για παράβαση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα (Εγκληματική Οργάνωση) καθώς και του Ν. 4251/2014 που αφορά τη διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών τρίτης χώρας στο ελληνικό έδαφος ή την έξοδο από αυτή.

39 και 35 ετών τα ηγετικά στελέχη της σπείρας

Ο 39χρονος ημεδαπός μαζί με έναν επιπλέον αλλοδαπό που αναζητείται, φέρονται ως ηγετικά στελέχη. Ο 35χρονος ημεδαπός μαζί με τον 25χρονο αλλοδαπό φέρονται ότι φρόντιζαν για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στην Κω. Επίσης ο 29χρονος και η 48χρονη ημεδαπή φέρονται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα εντός των ξενοδοχειακών τους μονάδων, ενώ από το προανακριτικό υλικό προέκυψε ότι ο 39χρονος ημεδαπός είχε τον ρόλο του επικεφαλής και συντόνιζε όλες τις ενέργειες των μελών του κυκλώματος.

Επιπρόσθετα, κατά τη διενέργεια νομότυπης κατοίκον έρευνας σε ιδιοκτησία της 48χρονης, εντοπίστηκαν τρεις ανήλικοι αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στο πλαίσιο επίσης εξονυχιστικών αστυνομικών ελέγχων στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες της 06/11/2020, πέντε αλλοδαποί εντός της πόλης της Κω, πλησίον επιβατικού λιμένα Κω, εκ των οποίων οι δύο κατείχαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα