Εξάρχεια: «Ραντεβού» αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) – αναρχικών στις 29 Ιουνίου

Την ώρα που φουντώνει η συζήτηση –σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο- για τα «άβατα» των Αθηνών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ανακοίνωσε ανοικτή εκδήλωση στην Πλατεία Εξαρχείων με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις», στις 29 Ιουνίου.

Όπως εξηγεί η ΠΟΑΣΥ, «τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται “τυφλά” φαινόμενα βίας που στρέφονται κατά πολιτών αλλά και αστυνομικών, τα οποία τείνουν να γίνουν “θεσμοποιημένη πραγματικότητα” με την ανοχή της επίσημης πολιτείας. Έτσι, η Ομοσπονδία κάνει την αρχή και αναλαμβάνει πρωτοβουλία να αναδείξει το πρόβλημα και διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» που θα πραγματοποιηθεί στις 29-6-2017 και ώρα 18:00 στην πλατεία Εξαρχείων». Η ΠΟΑΣΥ τα πολιτικά κόμματα, φορείς, ενώσεις πολιτών για να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυσή τους.

«Η ευθύνη για τη σημερινή πραγματικότητα είναι τεράστια, αφού κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και επιτέλους ας σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να θέσουμε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων έστω και μετά από 43 χρόνια από τη μεταπολίτευση, έστω και τώρα», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Αναρχικοί: Θα είμαστε εκεί
Δεν άργησε η απάντησε των αναρχικών. Σε ανάρτηση στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι αντιεξουσιαστές κάνουν λόγο για «προκλητική συγκέντρωση με τις ευλογίες της ΝΔ», για να «σπάσουν και καλά το γκέτο και τα άβατα», τονίζοντας ότι θα είναι και οι ίδιοι εκεί.

«Οι θεματαφύλακες όπως αυτοαποκαλλούνται μπάτσοι αυτοί που πουλάνε την πρέζα και σιγοντάρουν τις μαφίες για έξτρα εισόδημα, αυτοί που ευθύνονται για την καταστολή, για δολοφονίες συντρόφων, καλούν στα Εξάρχεια στις 29 Ιουνίου στις 6μμ σε εκδήλωση με θέμα “Ανοιχτές και Ελεύθερες πόλεις” Θα είμαστε όλοι εκεί…», αναφέρουν ακόμη.

Διαβάστε επίσης