Εξελέγησαν οι νέοι μητροπολίτες από την Ιερά Σύνοδο

Στην πλήρωση των τριών μητροπολιτικών εδρών Φθιώτιδος – Καλαβρύτων και Αιγιαλείας – Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου προχώρησε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνήλθε στην τέταρτη τακτική συνεδρία της, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος ανεδείχθη ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών με 62 ψήφους, επί συνόλου 79 ψηφισάντων, ενώ ο μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος έλαβε 8 ψήφους. Επίσης, βρέθηκαν 9 λευκές ψήφοι.

Στην κενή μητροπολιτική έδρα Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ανεδείχθη Μητροπολίτης ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας, με 74 ψήφους επί συνόλου 79 ψηφισάντων, ενώ ο αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής έλαβε 3 ψήφους. Επίσης, βρέθηκαν 2 λευκές ψήφοι.

Στη συνέχεια, άρχισε η ψηφοφορία για την κενή μητροπολιτική έδρα Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, κατά την οποία πρώτος ανεδείχθη ο αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καλογερόπουλος, με 61 ψήφους επί συνόλου 79 ψηφισάντων, ενώ ο αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής έλαβε 13 ψήφους. Επίσης, βρέθηκαν 5 λευκές ψήφοι.

Επιπρόσθετα, για την πλήρωση δύο θέσεων βοηθού επισκόπου παρά τω Αρχιεπισκόπω Αθηνών και πάσης Ελλάδος εξελέγησαν ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως βοηθός επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ωρεών και ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ρωγών.

Οι χειροτονίες των νέων μητροπολιτών και των βοηθών επισκόπων θα τελεσθούν ως εξής:

– Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερωνύμου.

– Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιεροθέου.

– Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του επισκόπου Ωρεών Φιλοθέου.

– Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του επισκόπου Ρωγών Φιλοθέου.

 

Διαβάστε επίσης