Εξιχνιάστηκαν από τις Αρχές πλήθος υποθέσεων για κλοπές στην Κρήτη

Σχηματίστηκε δικογραφία για δύο άνδρες 38 και 64 ετών

Πλήθος υποθέσεων για κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου, από τις οποίες οι εννέα ήταν τετελεσμένες και οι τέσσερις απόπειρες, εξιχνίασαν άνδρες του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου.

Πρόκειται για δύο άνδρες 38 και 64 ετών που κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, για τους οποίους σχηματίστηκε  δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δυο τους αφαίρεσαν από οικίες χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 23.000 ευρώ. Οι αρχές έφτασαν στα δύο άτομα μετά την ανάλυση του τρόπου δράσης τους αλλά εμπεριστατωμένης έρευνας των αστυνομικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας εξιχνιάστηκαν δεκατρείς υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες το μεσημέρι ο 38χρονος που νωρίτερα είχε εισέλθει σε σπίτι ιδιοκτησίας ενός 44χρονου σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας με σκοπό την κλοπή, έγινε όμως αντιληπτός και συνελήφθη. Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 38χρονος με τον 62χρονο που αναζητείται, κατά το χρονικό διάστημα από την 31.07.2019 έως και την 11.09.2019 είχαν διαπράξει ακόμα δώδεκα υποθέσεις κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Β΄Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου , ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

Διαβάστε επίσης