Εξηγήσεις για τα 13,7 εκατομμύρια δολ δίνει ο Αν. Κάντας

Στον ανακριτή για τα 13,7 εκατομμύρια δολάρια που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της Σιγκαπούρης του οποίου εμφανίζεται ως δικαιούχος, οδηγείται την Τρίτη  ο αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη χρονική περίοδο 1996-2002, Αντώνης Κάντας.

Ο επί εποχής Άκη Τσοχατζόπουλου, κυρίως,  υψηλά ιστάμενος στην ιεραρχία του Υπουργείου ,Αντώνης Κάντας , συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή ,Γαβριήλ Μαλλή ,και κρατείται στην ΓΑΔΑ.

Η αποκάλυψη του λογαριασμού με τα εκατομμύρια ευρώ προοιωνίζεται ραγδαίες   εξελίξεις στις έρευνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου από το 1996-2002, επί υπουργίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κυρίως του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που έφτασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο επίμαχος λογαριασμός εντοπίστηκε σε   τράπεζα της Σιγκαπούρης , στο οποίο είχε καταλήξει αφου διακινήθηκε πρώτα μέσω offshore εταιρειών, με εμφανιζόμενο διαχειριστή τον Αντ.Κάντα

Ο Αντώνης Κάντας,  ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά τον καταδικασμένο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ,πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.

Σε βάρος του τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο ανακριτής Σπ. Γεωργουλέας είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση προμήθειας και εκσυγχρονισμού του συστήματος «ΕΡΜΗΣ 2» το Σεπτέμβριο του 1999, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί αφορούν άμεση συνέργεια στην απιστία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, -αδίκημα που έχει παραγραφεί- δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Κάντας φέρεται να δέχθηκε ποσό 500.000 ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της SIEMENS, η οποία είχε αναλάβει όλη την τηλεπικοινωνιακή υποδομή του έργου. Το επίμαχο πόσο έφθασε, σύμφωνα με την δικογραφία, στον κατηγορούμενο μέσω εταιρείας που χρησιμοποιούσε η γερμανική εταιρεία για το χρήμα που έδινε από τα “μαύρα ταμεία” της.

Μετά την απολογία του τότε στον ανακριτή ο Α. Κάντας αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 500.000 ευρώ, απαγόρευση  εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση  τρεις φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα