Έξω οι Ρώσοι- Κερδισμένος ο ΠΑΟΚ – Στο απυρόβλητο ο Ιβάν

Sports Παρασκήνια

Ο  ΠΑΟΚ ήταν η μεγάλη κερδισμένη στη χώρα μας από την απόφαση της UEFA να δείξει κόκκινη κάρτα τους Ρώσους.

Για τη σεζόν 2022-23 αλλάζει το club ranking, κάτι που ευνοεί συνολικότερα τις ελληνικές ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη. Θα κερδίσουν, δηλαδή, θέσεις κι αυτό μπορεί να φέρει μια καλύτερη κλήρωση ή να ανεβάσει τους συλλόγους μας σε γκρουπ ισχυρών.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε στην 63η θέση με την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Europa Conference League και θα μπει στις κληρώσεις ως 58ος. Κι αυτό, γιατί οι πέντε ομάδες της Ρωσίας έχουν καλύτερο club ranking από τον ΠΑΟΚ κι έτσι από την στιγμή που δεν θα συμμετέχουν, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ανεβαίνει κι άλλο στις κληρώσεις του καλοκαιριού.

Η ΑΕΚ, κλότσησε την ευκαιρία της, καθώς αν εξασφάλιζε ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα κέρδιζε επιπλέον πέντε θέσεις, μιας και οι πέντε ομάδες της Ρωσίας, που δεν θα συμμετέχουν, βρίσκονταν ψηλότερα.

Ο Ολυμπιακός υστερεί μόνο της Ζενίτ, άρα το κέρδος του είναι κατά πολύ μικρότερο. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις κληρώσεις, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, θα ανέβουν κι άλλο στο ranking της UEFA διότι κάποιες από τις ομάδες που βρίσκονται στο top 80, δεν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν γίνεται αναφορά σε Παναθηναϊκό και Άρη, καθώς αμφότερες οι ομάδες, θα μπουν με τον συντελεστή της Ελλάδας, μια και δεν έχουν μεγαλύτερη συλλογική βαθμολογία από τη βαθμολογία της χώρας.

Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει ρίξει μαύρη πέτρα στην Ελλάδα και να παραμένει στη Ρωσία, προκειμένου να μην μπει σε περιπέτειες η υγεία του, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η  ελληνική του υπηκοότητα, η ποντιακή καταγωγή του, αλλά κυρίως το εκτόπισμα που έχει στη Βόρεια Ελλά δεν επιτρέπουν ενόψει εκλογών κινήσεις εις βάρος του λόγω των σχέσεών του με τον Πούτιν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα