Εξώδικο πανικού από την κα Τουλουπάκη και η απάντηση της «Α»

Εξώδικο της εισαγγελέως κας Ελένης Τουλουπάκη στην «Α» με βαρείς χαρακτηρισμούς για «αναληθές» και «συκοφαντικό» δημοσίευμα και με ανεπίτρεπτους μύδρους για τον ανώτερό της εν ενεργεία αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «αναξιόπιστο» και «συκοφάντη»(!!!) γιατί ως επόπτης της ανάκρισης για την Novartis έκρινε ως «ανεπαρκείς» τους εισαγγελείς Διαφθοράς.

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Της Ελένης Τουλουπάκη του Χαραλάμπους, Αντιεισαγγελέως Εφετών Αθηνών, Εισαγγελέως Διαφθοράς, κατοίκου Αθηνών, οδός Κυρίλλου Λουκάρεως αρ. 14

ΚΑΤΑ

  1. Tης εφημερίδας «Η ΑΠΟΨΗ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καβάλας 76 & Άργους 148, όπως νομίμως εκπροσωπείται,
  2. Τού ΒΙΚΤΩΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, Εκδότη της ανωτέρω εφημερίδας, κάτοικου ως άνω ομοίως.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στο Φύλλο του Σαββατοκύριακου 1/2 Ιουνίου 2019 της Εφημερίδας σας, και μάλιστα με πηχυαίο τίτλο στο πρωτοσέλιδο αυτής, «Τρέμουν το κελί…» και φωτογραφία μου σε περίοπτη θέση, δημοσιεύθηκε, τρισέλιδο (σελ. 3- 5), άκρως ανεπέρειστο, απολύτως αναληθές και κατάφωρα συκοφαντικό σε βάρος μου ανυπόγραφο άρθρο, αναφορικά με δήθεν πολιτικές μεθοδεύσεις στο διορισμό της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, με σκοπό τον έλεγχο της Δικαιοσύνης και την αποφυγή διώξεων για δήθεν παράνομες πράξεις και παραλείψεις δικαστικών λειτουργών (ήτοι δικές μου) στην υπόθεση μεταξύ άλλων της Novartis, σε συνδυασμό με τις δήθεν «βάσιμες» καταγγελίες του τέως επόπτη Εισαγγελέως Διαφθοράς, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Αγγελή, που είδαν οψίμως το φως της δημοσιότητας. Επί του ανωτέρω ψευδούς δημοσιεύματος της εφημερίδας σας, η οποία έχει κατ’ επανάληψη στοχοποιήσει το πρόσωπό μου με πληθώρα συκοφαντικών και ανεδαφικών δημοσιευμάτων, όπως και στο διαδικτυακό τόπο www.iapopsi.gr, επάγομαι τα κάτωθι επί τω τέλει της προάσπισης των θεμελιωδών μου δικαιωμάτων ως ανεξάρτητης και αμερόληπτης Εισαγγελικού λειτουργού, τα οποία, ανερυθρίαστα και επαίσχυντα, βάλλονται διαρκώς από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς κύκλους.

Πρωτίστως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην προκειμένη περίπτωση, όλα τα εξιστορούμενα από τον κ. Αγγελή, έχουν ήδη κριθεί και αξιολογηθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα ως απολύτως αβάσιμα και αναξιόπιστα. Ειδικότερα, ενόψει των καταγγελλομένων, κληθήκαμε τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου σε παροχή εγγράφων εξηγήσεων, στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά το πέρας της οποίας η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, δικαιώνοντας πλήρως τη δική μας πλευρά για τα όσα αναληθή και συκοφαντικά ανέφερε ο κ. Αγγελής σε βάρος μου, για τα οποία έχω επιφυλαχθεί να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου. Περαιτέρω, οι ανυπόστατες ως άνω καταγγελίες διαψεύστηκαν πλήρως, ενώ αντιθέτως αναδείχθηκε και επικυρώθηκε η νομιμότητα των ενεργειών μου στην εν λόγω έρευνα, εμμέσως, και με την ανανέωση της θητείας μου ως Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς στις 11 Απριλίου 2019, κατά πλειοψηφία, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Πέραν, όμως, αυτού, είναι ιδιαιτέρως λυπηρό και εξόχως προβληματικό, να διαρρέουν έγγραφα από πειθαρχική προκαταρκτική διαδικασία και δη αρχειοθετηθείσα, ενώ το χρονικό σημείο δημοσίευσης και ανάδειξης του θέματος αυτού δεν είναι διόλου τυχαία, δεδομένων των υφιστάμενων ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, αφής στιγμής μάλιστα αφορά σε αιτιάσεις του κ. Αγγελή από τις αρχές του 2019. Η σκοπιμότητα της δήθεν τωρινής αποκάλυψης – «διαρροής» τους δεν αφήνει περιθώρια, ειμή μόνο να ομιλούμε για ξεκάθαρη εργαλειοποίηση των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας προς την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών σκοπιμοτήτων. Το δε συμπέρασμα αυτό, ενισχύεται από το γεγονός ότι ουδείς από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας σας, που επιμελήθηκαν το εν λόγω θέμα, δεν φρόντισε, όπως επιτάσσει το καθήκον δεοντολογίας, να ελέγξει τη βασιμότητα και την αλήθεια αυτού και να παρουσιάσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης και ιδίως την κατάληξη αυτής, προτού προβούν στη δημοσίευσή της. Αντιθέτως, όχι μόνο δεν έπραξαν ως όφειλαν, αλλά υιοθέτησαν πλήρως ως αληθή, αξιόπιστα και βάσιμα τα αναφερόμενα, ενώ ουδέποτε υπήρξε προηγούμενη επικοινωνία ή επιδίωξη τέτοιας επικοινωνίας από την εφημερίδα σας ή δημοσιογράφους της, πριν από τη σχετική δημοσίευση, προκειμένου να αναζητηθούν σχετικές διευκρινίσεις επί του θέματος αυτού.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι η θέση μου ως Εισαγγελική λειτουργός, υπηρετούσα, μάλιστα, στη νευραλγική θέση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς, δεν μού επιτρέπει να συμμετέχω στο δημόσιο διάλογο για την ουσία των υποθέσεων που χειρίζομαι. Οποιαδήποτε ενέργεια ή άλλη διευκρίνιση από τη μεριά μου, δίνεται αρμοδίως στα οριζόμενα από τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων όργανα, που κατ’ αποκλειστική αρμοδιότητα είναι σε θέση να κρίνουν ενέργειες και συμπεριφορές καταγγελλομένων και καταγγελλόντων. Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο καθήκον μας, πλήρως αποξενωμένοι από πολιτικές σκοπιμότητες από όπου κι αν προέρχονται, παρά τα όσα ψευδή, συνωμοσιολογικά και ανυπόστατα δημοσιεύονται, συνεχώς, από τα Μέσα συμφερόντων σας, τα οποία ακολουθούν τη λογική του «ρεβανσισμού» στην πολιτική ζωή, στην οποία (λογική) ουδέποτε συμμετείχαμε και ούτε προτιθέμεθα να συμμετέχουμε.

Ενόψει των ανωτέρω, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΩΣ για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά σε βάρος μου δημοσιεύτηκαν κατά το Φύλλο του Σαββατοκύριακου της Εφημερίδας σας, και ΣΑΣ ΚΑΛΩ με την παρούσα, όπως προβείτε:

α) δημοσίως σε επανορθωτικό δημοσίευμα στο αμέσως επόμενο καθημερινό Φύλλο σας, αλλά και στο Φύλλο του επόμενου Σαββατοκύριακου στις 8/9 Ιουνίου 2019, σύμφωνη με το περιεχόμενο της παρούσας, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πληγείσας τιμής και υπόληψής μου,

β) σε δημόσια δήλωση συγγνώμης για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά σε βάρος μου παρουσιάστηκαν στο άρθρο της εφημερίδας σας, άλλως, σε περίπτωση, που παρέλθει άπρακτη η τεθείσα προθεσμία, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ρητά ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου εναντίον σας.

 

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους στους οποίους απευθύνεται, για να λάβουν γνώση της και για κάθε νόμιμη συνέπεια, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

 

 

Αθήνα, 3.6.2019

Η εξωδίκως δηλούσα

Διά πληρεξουσίου Δικηγόρου

 

H απάντηση της «Α» στο εξώδικο της εισαγγελέως κας Ελένης Τουλουπάκη

Όπως αναφέραμε στο παραπάνω άρθρο δημοσιεύουμε –ως έχουμε υποχρέωση– το πλήρες κείμενο του εξωδίκου που απέστειλε η εισαγγελέας κα Ελένη Τουλουπάκη στην εφημερίδα που εκδίδουμε.

Αφορμή του εξωδίκου ήταν η δημοσίευση ρεπορτάζ το περασμένο Σάββατο, 1/6, με τίτλο «Τρέμουν το κελί…».

Τα εδάφια του ρεπορτάζ που αφορούσαν την υπόθεση Novartis και τις ενέργειες της κας Τουλουπάκη ήταν τα εξής (δημοσίευμα της «Α», 1/6/2019):

 

…………………………………………………………..

 

«Τρέμουν το κελί…»

«Άρον-άρον ο Τσίπρας διόρισε εισαγγελέα ΑΠ τη Δήμητρα Κοκοτίνη που είχε δώσει δείγματα γραφής με τις αποφάσεις για Κουφοντίνα και την παραπομπή Μαρινάκη, ώστε να εμποδιστούν οι διώξεις σε εντολοδόχους συνεργάτες του»

 

Οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες της NOVARTIS, εναντίον των οποίων εκκρεμούν μηνύσεις, και η εν εξελίξει δικαστική έρευνα για την υπόθεση αυτή, είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση, που εκτιμά ότι θα πρέπει να διασφαλίσει ή έστω να την περιφρουρήσει δικαστικά, ακόμη και άμα τη αποχωρήσει της.

 

Την 1/2/2019, επίσης σε δημοσίευμά της η «Α» είχε αναφέρει τα εξής:

 

Τελευταίο αλλά όχι έλασσον: στο φθινοπωρινό εκλογικό σενάριο οι πιο ψαγμένοι βάζουν… θαυμαστικό στον παράγοντα Δικαιοσύνη. Λένε συγκεκριμένα ότι δεδομένης της μεγάλης δικαστικής υπόθεσης της Novartis που είναι ανοιχτή, αλλά και της απρόβλεπτης τροπής που αυτή μπορεί να πάρει μετά από τις καταγγελίες Μανιαδάκη, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εξαντλήσει το συνταγματικό όριο ζωής της. Ο λόγος; Έτσι θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει λόγο στην επόμενη ηγεσία του Αρείου Πάγου, καθώς τόσο η νυν εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, όσο και ο πρόεδρός του, Βασίλης Πέππας, ολοκληρώνουν τη θητεία τους τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

 

…………………………………………………………

 

 

Τρέμουν τον Κορυδαλλό…

 

Ενώ λοιπόν ο Τσίπρας είχε χάσει τη μάχη των ευρωεκλογών με 9,5 μονάδες διαφορά, όλοι ανέμεναν ότι στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τη συντριβή την Παρασκευή, 31/5, το κυρίως θέμα συζήτησης θα ήταν ο εντοπισμός των αιτίων που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό, αντίθετα το θέμα που κυριάρχησε ήταν η επιλογή των δύο δικαστικών στις ανώτατες θέσεις του Αρείου Πάγου. Αυτό και μόνο δείχνει ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εμπεδώσει πλέον πως θα γευτούν την ήττα και στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και φροντίζουν από τώρα να λάβουν τα μέτρα τους σε δικαστικό επίπεδο, ώστε οι έρευνες για όλες εκείνες τις παράνομες και παράτυπες συμπεριφορές εντεταλμένων οργάνων τους, όπως επίσης και οι ενέργειες ή παραλείψεις δικαστικών λειτουργών εις βάρος κυρίως πολιτικών προσώπων της αντιπολίτευσης –βλ. υπόθεση Νοvartis– να ακολουθήσουν τον δρόμο που είχε επιλέξει η μέχρι τις 30 Ιουνίου εισαγγελέας του ΑΠ κα Ξένη Δημητρίου, επίσης διορισθείσα από το νυν υπουργικό συμβούλιο του  ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή, οι φάκελοι που αφορούσαν την κυβέρνηση στο κάτω συρτάρι, και οι άλλοι που αφορούσαν την αντιπολίτευση πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες «Documento», «Νέα Σελίδα», κ.λπ., και επίσης αγαπημένο θέμα της κας Ακριβοπούλου στην ΕΡΤ και της κας Παπαδάκου στον Alpha.

 

…………………………………………………………

 

Novartis, Noor1, Πετσίτης, Βαρουφάκης κ.λπ.

τα «βερεσέδια» του ΣΥΡΙΖΑ (Σάββατο, 1/6)

 

Όπως προαναφέραμε, υπάρχουν πολλοί φάκελοι, η επανεξέταση των οποίων αναμένεται να αναδείξει λαβράκια.

– Κορυφαίο θέμα, που αναμένεται να ερευνηθεί είναι η διαδικασία που ακολουθήθηκε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis. Πέραν των στοιχείων που έχουμε ήδη αναφέρει, δηλαδή η προσπάθεια «εκβίασης» του μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη να δηλώσει ότι δωροδόκησε πολιτικά πρόσωπα, πέραν της παράνομης ανάδειξης ως προστατευόμενος μάρτυρας, πέραν της καθυστέρησης των εισαγγελέων Διαφθοράς να διαβιβάσουν αμελλητί τις καταθέσεις που αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα, υπάρχουν και οι καταγγελίες του προϊσταμένου της ανάκρισης Γιάννη Αγγελή, το περιεχόμενο των οποίων –σύμφωνα με όσα διαρρέονται– έχει και δικαστικές προεκτάσεις πέραν των εισαγγελέων Διαφθοράς, και της ίδιας της απερχόμενης εισαγγελέως κας Ξένης Δημητρίου.

Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο να εμπλακούν στην υπόθεση αυτή και οι πολιτικοί προϊστάμενοι της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Το δόγμα «κάντε τις διώξεις, και τα υπόλοιπα θα τα βρει ο ανακριτής» αναμένεται να αναζητήσει την πατρότητά του…

 

Πού θίγεται η κα Τουλουπάκη;

 

Με ανάλυση και μόνο των παραπάνω εδαφίων, δεν μπορούμε να διακρίνουμε κάποια παράγραφο που να θίγει την κα Τουλουπάκη. Το κυρίως μέρος της εξωδίκου πρόσκλησής της αφορά τα στοιχεία της καταγγελίας Αγγελή που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» την επομένη της εκτύπωσης της εφημερίδας μας («Άποψη του Σαββατοκύριακου»: εκδόθηκε το Σάββατο, 1/6. «Πρώτο Θέμα»: εκδόθηκε την Κυριακή, 2/6).

Με τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι η ουσία του εξωδίκου της κας Τουλουπάκη αφορά τον συνάδελφό της εισαγγελέα ΑΠ, κ. Γιάννη Αγγελή, το περιεχόμενο της καταγγελίας του οποίου δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα».

Παρά την προσπάθεια που καταβάλαμε, δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε στοιχεία του δημοσιεύματός μας αναληθή, κατάφωρα συκοφαντικά, ανεδαφικά και άλλους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που αναφέρονται στο εξώδικο.

Για τους παραπάνω απαράδεκτους και ποινικά κολάσιμους χαρακτηρισμούς η εφημερίδα μας επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της, παρά το γεγονός ότι στα 17 χρόνια της έκδοσής της ουδέποτε εστράφη κατά δικαστικού  λειτουργού.

Ένα αξιοσημείωτο εδάφιο του εξωδίκου –σύμφωνα με το οποίο επί λέξει αναγράφεται ότι «Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο καθήκον μας, πλήρως αποξενωμένοι από πολιτικές σκοπιμότητες από όπου κι αν προέρχονται, παρά τα όσα ψευδή, συνωμοσιολογικά και ανυπόστατα δημοσιεύονται, συνεχώς, από τα Μέσα συμφερόντων σας, τα οποία ακολουθούν τη λογική του «ρεβανσισμού» στην πολιτική ζωή, στην οποία (λογική) ουδέποτε συμμετείχαμε και ούτε προτιθέμεθα να συμμετέχουμε»–, αποτελεί κατά την γνώμη μας μνημείο διάστασης λόγων και έργων. Ας μας επιτρέψει η κα Τουλουπάκη να εκφράσουμε τις αμφιβολίες μας, γιατί όπως θα διαβάσετε παρακάτω, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν «στριμωγμένος στα σκοινιά», τότε έβλεπαν το φως της δημοσιότητας οι ενέργειες της κας Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis – ενέργειες ως αντίβαρο για τις οποίες η εισαγγελέας έκανε και υπερωρίες την Κυριακή, ώστε τη Δευτέρα να κοπάσει ο θόρυβος του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό…

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης