Εξοργισμένος ο Xατζηνικολάου “πλακώθηκε” με Πάιατ

Έξαλλος έγινε ο Νίκος Χατζηνικολάου με τον Τζέφρι Πάιατ για την ΑΟΖ. Ο δημοσιογράφος επιτέθηκε στον Αμερικανό Πρέσβη για τα «αμφισβητούμενα ύδατα» με τον Πάιατ να δίνει τη δική του απάντηση.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός Πρέσβης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “το Καστελλόριζο έχει υφαλοκρηπίδα και δικαιώματα ΑΟΖ”, ενώ σχολιάζοντας την αναφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε “αμφισβητούμενα νερά”, υπογράμμισε :”Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο όρος ‘αμφισβητούμενα’ αναφέρεται απλώς σε περιοχές όπου περισσότερες από μία χώρες προβάλλουν θαλάσσιες διεκδικήσεις”.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, σχολιάζοντας αυτά τα λόγια, έγραψε στο twitter: “Ενημερώστε επειγόντως τους προϊσταμένους σας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ”, και λίγο αργότερα πρόσθεσε: “Αμφισβητούμενα ύδατα λέει η ανακοίνωση του υπουργείο σας των Εξωτερικών.

Η τουρκική Navtex αναφέρεται και σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας… Πώς ακριβώς αμφισβητούνται αυτά;”.

Αυτές οι αναρτήσεις προκάλεσαν την αντίδραση του Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει στον δημοσιογράφο, σε αιχμηρό τόνο: “Να είστε σίγουρος ότι οι απόψεις μου αντιπροσωπεύουν τις επίσημες θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ως Πρέσβης δεν ενεργώ ανεξάρτητα. Όταν μιλάω, μιλάω για τις ΗΠΑ”.

“Οι δικές σας θέσεις κύριε Πρέσβη είναι δίκαιες,καθαρές και ενισχύουν τη διεθνή νομιμότητα. Ευχόμαστε να υιοθετηθούν πλήρως και χωρίς ‘αστερίσκους’ από την αμερικανική κυβέρνηση. Η ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν είναι… ‘διαφιλονικούμενη'”, απάντησε ο δημοσιογράφος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα