«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο»

Η απόφαση για την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου φαίνεται να «ανακούφισε» κάπως το κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς μετά τις απελευθερώσεις των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου, το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως βαρύ. Από την πλευρά του ο Γιάννης Μιχελάκης με δηλώσεις του στον Real fm σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις και αναφέρθηκε στους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι το ακροδεξιό κόμμα είναι «εγκληματική οργάνωση». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «έχουμε να κάνουνε ακόμη δρόμο για την τελική αντιμετώπιση του ναζιστικού αυτού μορφώματος».

«Το σημαντικό από το Σάββατο και μετά ήταν αυτό το σοκ που υπέστη η κοινή γνώμη με όλες αυτές τις αποκαλύψεις, που πολλοί γνωρίζαμε. Νομίζω ότι η κοινή γνώμη έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής –προσωπική μου άποψη και είναι υπό δικαστική κρίση αυτό που θα πω- είναι ουσιαστικά μια εγκληματική οργάνωση. Έχει ιεραρχία, έχει δομή και η δράση της δεν είναι παρά δράση εγκληματικής οργάνωσης και όχι μιας κομματικής οργάνωσης», τόνισε αρχικά ο κ. Μιχελάκης.

Και πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών: «Νομίζω ότι η κοινωνία έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται όταν λέμε Χρυσή Αυγή τι πράγμα είναι τελικά. Θεωρώ ότι ένας κόσμος ο οποίος είχε στραφεί εκεί, ένας κόσμος ο οποίος ήταν θυμωμένος, οργισμένος, δικαίως, και οδηγήθηκε προς εκείνη την πλευρά δεν είχε συνειδητοποιήσει η πολιτική του επιλογή τι ακριβώς σήμαινε για τον κόσμο. Θεωρώ ότι έχει αρχίσει να το αντιλαμβάνεται. Έχουμε δρόμο ακόμη να κάνουμε μπροστά μας διότι η τελική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι μία πολιτική η οποία θα μας βγάλει από την ύφεση».

«Τα μέτρα ασφαλείας θα πρέπει να υπακούν σε άλλους κανόνες και όχι επικοινωνιακούς. Καμία φορά αυτό έρχεται σε αντίθεση από αυτά που δείχνει η τηλεοπτική εικόνα», είπε ακόμα ο κ. Μιχελάκης και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι η κυβέρνηση σε ότι αφορά τις δηλώσεις, κράτησε από την αρχή χαμηλούς τόνους».

«Θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω»

Ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η καλύτερη τακτική για να αντιμετωπίσουμε το μόρφωμα αυτό, είναι μια πολιτική που θα μας βγάλει από την ύφεση». Δεν μπορεί με χρήματα των φορολογουμένων, να χρηματοδοτούνται πολιτικά κόμματα που ουσιαστικά δρουν ως εγκληματικές οργανώσεις. Όταν τελεσιδικίσει η απόφαση, αν δικαιωθούν, θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω»

Διαβάστε επίσης