«Εύχομαι στην Κύπρο να μάθουν έστω και λίγα από εσάς…»

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΚΟ είναι χορηγός της Εθνικής Κύπρου των Ανδρών και Μεγάλος Χορηγός των Εθνικών μας ομάδων Ελπίδων και Νέων U-19.

Η διάσκεψη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε η αποστολή της Εθνικής Σερβίας για το Μουντιάλ διοργανώθηκε συμβολικά στην περιοχή που ήταν το πράσινο γρασίδι του σταθμού της ΕΚΟ και όλα τα ΜΜΕ δημοσίευσαν τα νέα για την τοποθεσία ως κάτι το αυθεντικό και που δεν έχει ξαναγίνει. Η διάσκεψη προσέλκυσε πάνω από 50 δημοσιογράφους από όλα τα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου των τοπικών, κάτι που δείχνει την σημαντικότητα του ποδοσφαίρου για το έθνος, αλλά επίσης τονίζει την δυνατή συνεργασία της ΕΚΟ με την ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Στη διάσκεψη Τύπου μίλησε και ο Γενικός Διευθυντής Διεθνούς και Εγχώριας Εμπορίας του Ομίλου Ελληνικών Πετρελαίων, κ.Ρομπέρτο Καραχάννας ο οποίος έκανε αναφορά και στην Εθνική Κύπρου.

«Καλό απόγευμα σε όλους, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Σέρβικη Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, στον προπονητή κ. Μλάντεν Κρίσταϊτς, τους ποδοσφαιριστές, τον πρόεδρο κ. Σλάβισα Κοκέζα και το γενικό γραμματέα κ. Γιόβαν Σουρμπάτοβιτς.

Πριν από ένα χρόνο, την 1η Ιουνίου 2017, παραθέσαμε συνέντευξη Τύπου στο καταπληκτικό αθλητικό κέντρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να ανανεώσουμε τη χορηγία μας για 8 χρονιά.

Έμεινα εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις σας, αλλά περισσότερο κι από αυτό εντυπωσιάστηκα από το ταξίδι σας την τελευταία δεκαετία, όπου οι ομάδες νέων (κάτω των 19 και 21 ετών) είχαν μία σπουδαία πορεία κερδίζοντας τίτλους και σκαρφαλώνοντας στις κορυφαίες Εθνικές της Ευρώπης και του κόσμου. Σας υπενθυμίζω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών στη Νέα Ζηλανδία το 2015. Η Σερβία το κέρδισε.

Έχετε δημιουργήσει ένα προϊόν το οποίο εξάγετε παντού στον κόσμο.

24 από τους 25 παίκτες στην ανδρική εθνική σας ομάδα και 13 από τους 25 ποδοσφαιριστές από την Εθνική Ελπίδων (κάτω των 21 ετών) αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες εκτός Σερβίας.

Εξαγάγετε ποδόσφαιρο. Καμία έκπληξη που καταφέρατε να φτάσετε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία.

Και τα καταφέρατε γιατί έχετε επενδύσει στους νέους, στις εγκαταστάσεις, στην αλήθεια και στη διαφάνεια. Αυτός είναι ο λόγος που εμείς στα Ελληνικά Πετρέλαια σας ζηλεύουμε και σας υποστηρίζουμε πλήρως. Εσείς, όπως κι εμείς, παλεύετε με γίγαντες και πετυχαίνετε.

Δυστυχώς, πρέπει να το πω αυτό, εύχομαι ότι στην πατρίδα μου την Κύπρο να μάθουν έστω και λίγα από εσάς. Η επιτυχία έρχεται κάνοντας πλάνο και δουλεύοντας σωστά.

Στην ελληνική γλώσσα έχουμε μία λέξη την οποία ονομάζουμε αξιοκρατία. Προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Αξία και Κράτος.

Είναι όταν καθορίζεσαι από αξίες. Ο γενικός γραμματέας σας και προσωπικός μου φίλος, Γιόβαν, διατηρεί ένα πτυχίο στο Sports Management. Έτσι, φίλοι μου σας δίνω τα συγχαρητήρια γι’ αυτό το ταξίδι στην αξιοκρατία.

Ο κόσμος της Σερβίας πρέπει να είναι πολύ περήφανος για εσάς. Θέλουμε να ξέρετε ότι ο Ελληνισμός στέκεται δίπλα σας και σας εύχεται ότι καλύτερο. Πηγαίνετε να τους κερδίσετε Σερβία!».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα