Ευοίωνες προβλέψεις για έσοδα άνω των 9 δισ. ευρώ από τον τουρισμό

Οι ξένοι επισκέπτες ξόδεψαν φέτος περισσότερα στη χώρα μας, ενώ ορισμένοι προορισμοί ξεπέρασαν τα στατιστικά του Αυγούστου

Οι ξένοι επισκέπτες ξόδεψαν φέτος περισσότερα στη χώρα μας, ενώ ορισμένοι προορισμοί ξεπέρασαν τον Αύγουστο σε αφίξεις και τα νούμερα του 2019.

Θετικό το πρόσημο και στο ξεκίνημα του φθινοπώρου

Mε βασικό σενάριο πλέον το 50% των εσόδων του 2019, ή αλλιώς τα 9 δισ. ευρώ και τον πήχη ακόμη παραπάνω εφόσον κυλήσει ομαλά το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, κινείται τώρα ο ελληνικός τουρισμός, ο οποίος παραμένει και στο ξεκίνημα του φθινοπώρου σε θετικό πρόσημο.

Η αισιοδοξία του κλάδου τη δεδομένη στιγμή στηρίζεται στο γεγονός ότι σχεδόν το 60% των εισπράξεων από τον εισερχόμενο τουρισμό έρχεται μέσα στο πολύ δυνατό τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, λόγω και του διαχρονικού ζητήματος της έντονης εποχικότητας στην Ελλάδα, που όμως φέτος, τελικά, λειτουργεί προς όφελος του… ταμείου: την τελευταία χρονιά της κανονικότητας και των ρεκόρ, το 2019, οι εισπράξεις μόνο του Αυγούστου ανέρχονταν στα 4,2 δισ. ευρώ και συνολικά το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου στα 10,7 δισ. ευρώ, από το σύνολο των ετήσιων εσόδων των 18,2 δισ. ευρώ του 2019.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα