Ευρωπαϊκή Πίστη: Στην 25άδα των εταιριών-πρότυπα στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητας

Πλήθος δράσεων ΕΚΕ «τρέχει» η ασφαλιστική της οποίας ηγείται ο CEO Χρήστος Γεωργακόπουλος

Ως πρωτοπόρος οργανισμός, αφοσιωμένος στην εφαρμογή και στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας, μεταξύ 25 εταιριών-πρότυπα ανακηρύχθηκε η γνωστή ασφαλιστική εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη, στον θεσμό «The Most Sustainable Companies in Greece 2020».

Η διάκριση των 25 εταιριών προέκυψε μετά από αξιολόγηση και ένταξή αυτών στο «Sustainability Performance Directory», τον Επιχειρηματικό Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει διαμορφωθεί με βάση τις προδιαγραφές του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας και αποτελεί ένα εργαλείο υποστήριξης των επιχειρήσεων στην απάντηση των κανονιστικών πλαισίων δημοσιοποίησης μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Στην εκδήλωση παρουσίασης των 25 επιχειρήσεων-πρότυπα που αναδεικνύουν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα ο CEO της Ευρωπαϊκής Πίστης, Χρήστος Γεωργακόπουλος, υπογράμμισε ότι η ασφαλιστική της οποίας ηγείται πραγματοποιεί πλήθος δράσεων ΕΚΕ «έχοντας ως στόχο την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της διαφθοράς».

«Οι δράσεις αυτές» κατέληξε ο κ. Γεωργακόπουλος «είναι επιμελώς σχεδιασμένες από το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας και πλήρως εναρμονισμένες με τις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, τις αρχές του προτύπου ISO 26000 και τις κατευθυντήριες οδηγίες GRI Standards».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα