Ευρωπαϊκό «καμπανάκι» στους κρυπτο-επενδυτές του Bitcoin

Το τελευταίο έτος το Bitcoin «έγραψε» ιλιγγιώδη αύξηση της τάξης του 900%, με την «μετοχή» του να διαμορφώνεται στις μέρες μας περί τα 55.000 δολάρια.

Ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων, το  Bitcoin, είναι για πολύ κόσμο –ακόμη και κρατικούς φορείς– μία εξαιρετικά δελεαστική επένδυση. Αλλά για την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets Authority) είναι μία εν… κρυπτώ παρακινδυνευμένη τοποθέτηση κεφαλαίων. Το λέει, άλλωστε, ξεκάθαρα η ευρωπαϊκή εποπτική Αρχή στην εξαμηνιαία έκθεσή της, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «τα κρυπτογραφημένα στοιχεία ενεργητικού (crypto assets) είναι πολύ επικίνδυνα και κερδοσκοπικά», συμπληρώνοντας ότι «οι καταναλωτές πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τους κινδύνους από την αγορά και/ή τη διακράτησή τους, μεταξύ των οποίων και την πιθανότητα απώλειας όλων των χρημάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με επίκεντρο το Bitcoin κυριαρχεί μία φρενίτιδα που έχει παρασύρει στη δύνη της κυρίως μικρούς επενδυτές παγκοσμίως, οι οποίοι ειδικά με τη επέλαση της πανδημίας θεώρησαν επενδυτικό καταφύγιο αλλά και ευκαιρία την αγορά κρυπτονομισμάτων. Απόδειξη;  Το τελευταίο έτος το Bitcoin «έγραψε» ιλιγγιώδη αύξηση της τάξης του 900%, με την «μετοχή» του να διαμορφώνεται στις μέρες μας περί τα 55.000 δολάρια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα