Εύσημα… αποτελεσματικότητας από Σαμαρά σε Θεοδωρικάκο

Ο χρησμός του πρώην πρωθυπουργού για τις «αναταράξεις που δημιουργούν διάφοροι»

Το «παρών» στην τελευταία εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Σκάρτες 300 λέξεις είπε από μικροφώνου στον χαιρετισμό του ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της παράταξης, αλλά ήταν αρκετές και γεμάτες ουσία και νοήματα, ειδικά για την οιονεί προεκλογική περίοδο που διάγουμε. Τι είπε ο Μεσσήνιος; Θύμισε καταρχάς πως «ήρθε μια περίοδος που τα γεγονότα κάλεσαν εκείνα τα δύο κόμματα που παλιά ήταν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός μεταξύ τους (σ.σ. εννοεί τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ) να συμβιώσουν πολιτικά, προκειμένου να σώσουμε με κοινό σκοπό την Ελλάδα, να την κρατήσουμε μέσα στην Ευρώπη, στο ευρώ, το πετύχαμε».

Υπογράμμισε επίσης ο πρώην πρωθυπουργός ότι αυτό που μετράει σε έναν πολιτικό «δεν είναι ούτε τα “θα”», δεν είναι «ούτε η μεγάλη φαντασία, ούτε καν τα βαφτίσια, οι κηδείες και τα μνημόσυνα», αλλά η αποτελεσματικότητα. «Δηλαδή» εξήγησε ο Σαμαράς «όταν έχεις ένα πόστο, γρήγορα, αποφασιστικά, με τόλμη και ακτινοβολώντας από τα μάτια σου την αλήθεια, να μπορείς να προβάλεις το δίκαιο και να κατακτήσεις το στόχο σου».

Σε αυτή την ξεχωριστή κατηγορία πολιτικών κατέταξε δημόσια ο Μεσσήνιος τον Τάκη Θεοδωρικάκο, αποκαλύπτοντας ότι ακριβώς επειδή «είναι ο πλέον αποφασιστικά αποτελεσματικός υπουργός» που έχει δει τα τελευταία χρόνια, ήταν μεταξύ εκείνων που ζήτησαν από την «γαλάζια» νομαρχιακή επιτροπή να είναι ομιλητής στη συγκεκριμένη εκδήλωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κατέληξε δε με τον εξής… χρησμό: «Ήδη έμαθα ότι έχει πάρει και συγκεκριμένες αποφάσεις εδώ πέρα για τη ζωή μας, ιδιαίτερα για αυτές τις αναταράξεις που δημιουργούν διάφοροι, όπως ξέρετε, σε διάφορες περιοχές και δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο». Κι αυτοί που έπρεπε να καταλάβουν, κατάλαβαν…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα