Φ. Γεννηματά: Μακριά από την εσωστρέφεια και τις προσωπικές σκοπιμότητες

Απαντήσεις στους επικριτές της δίνει εκ νέου μέσω της συνέντευξη της στην εφημερίδα το ΚΑΡΦΙ η Φώφη Γεννηματά στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων Γερουλάνου ο οποίος εξεδήλωσε ανοιχτά το ενδιαφέρον του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου στο τέλος του χρόνου.

Η κ. Γεννηματά κάνει λόγο για προσωπικές σκοπιμότητες, επισημαίνοντας ότι πρέπει να μείνει μακριά η εσωστρέφεια. Απαντώντας στην επιχειρηματολογία περί επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ κάτι που εκτός από τον κ. Γερουλάνο έθεσε , προ ημερών και ο Νίκος Παπανδρέου, η Φ. Γεννηματά αφού παραπέμπει στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ για νέο ενιαίο φορέα, υπογραμμίζει και πάλι “ότι όλα τα κόμματα κάνουν ένα βήμα πίσω στη λειτουργία τους και δρουν πολιτικά και οργανωτικά μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ-προσθέτει η κ. Γεννηματά- υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής και πρωταγωνιστεί στην καθιέρωση και στην άνοδο του καινούργιου. Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ”.

Και η κ. Γεννηματά προσθέτει: “Δεν φοβόμαστε ακούγοντας τη βουή των επερχόμενων γεγονότων να χαράξουμε νέους δρόμους. Έχω ισχυρή την πεποίθηση ότι αυτούς τους δρόμους που ακολουθούμε θα επέλεγε ο ιδρυτής και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ στην είσοδο της νέας εποχής. Δεν υπερασπιζόμαστε τη διαδρομή μας με σημειωτόν στα χαρακώματα αλλά κοιτώντας μπροστά και ανοίγοντας νέους δρόμους.”

Βολές κατά Τσίπρα και την επιχειρούμενη μετεξέλιξη και διεύρυνση

Υποτιμούν την νοημοσύνη των Ελλήνων δημοκρατών, των Ελλήνων σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών, όσοι πιστεύουν ότι μια επανατοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά δήλωσή του στην κεντροαριστερά, θα είναι το όχημα επανόδου του κ. Τσίπρα στην εξουσία, δηλώνει η Φώφη Γεννηματά. Η περίφημη «Κυβερνώσα πρώτη φορά αριστερά» του κ.Τσίπρα, δοκιμάστηκε και απέτυχε. Όσο επιδέξιος και αν έχει αποδειχθεί στην πολιτική εξαπάτηση, όσο ευέλικτος κι αν αποδείχθηκε στο να ακροβατεί ανάμεσα στην ακροδεξιά και την συντηρητική αγκυλωμένη αριστερά, δεν μπορεί να τους κοροϊδεύει όλους για πάντα!, επισημαίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και προσθέτει: “Η κεντροαριστερή συνείδηση δεν αποκτιέται ούτε με δηλώσεις, ούτε σε κλειστά συνέδρια. Η σοσιαλδημοκρατία δεν εμπεδώνεται ούτε με τον Καμμένο, ούτε με τον «Πολακισμό». Οι μεγάλες προοδευτικές συνεργασίες δεν επιβάλλονται από την κορυφή στη βάση, αλλά αντίστροφα.
Κάθε μέρα που περνά θα είμαστε πιο δυνατοί , το αυθεντικό αποκούμπι της κοινωνίας. Τέλος τα υποκατάστατα!Με σεβασμό στην ιστορία και το βλέμμα στο μέλλον”, επισημαίνει η κ. Γεννηματά.

Κριτική στα έως τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ασκεί κριτική και στα εως τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη υποστηρίζοντας οτι η εστιάζει περισσότερο στην εικόνα και την επικοινωνιακή προβολή στα εύκολα, τα δύσκολα πάνε πίσω, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Συνεχίζουν την ανούσια αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψουν ότι εφαρμόζουν κατά γράμμα πολιτικές και δεσμεύσεις Τσίπρα. Η αέναη κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη βολεύει και τους δύο. Η Κυβέρνηση δεν έχει συνολικό σχέδιο, έχει όμως συντηρητική ατζέντα που άρχισε να ανοίγει, επισημαίνει η Φ. Γεννηματά, αναφέροντας ποιο συγκεκριμένα οτι “υποχώρησε στους δανειστές όσο αφορά το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων. Το περίφημο επιτελικό κράτος αποδείχθηκε ένα σκληρό συγκεντρωτικό Πρωθυπουργικοκεντρικό μοντέλο, με δομικά χαρακτηριστικά που γεννούν προβληματισμό σε ένα σύγχρονο Κράτος Δικαίου (για παράδειγμα τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του Υπ.Δικαιοσύνης και του τέως Υπ.Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπ.Προστασίας του Πολίτη). Το προσφυγικό, όπου πέρα από κενά λόγια, πρακτικά συνεχίζουν την ίδια πολιτική που έφερε σε αδιέξοδο τα νησιά και οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση.

Παρουσία στη ΔΕΘ

Σχετικά με τη ΔΕΘ την οποία η κ. Γεννηματά επισκέπτεται απο αύριο ενώ η ομιλία της είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τονίζει: “Κάθε χρόνο, αξιοποιούμε όλο και περισσότερο το βήμα τη ΔΕΘ προκειμένου να αναδείξουμε τις προγραμματικές μας θέσεις, το “Σχέδιο Ελλάδα”, για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, το σχέδιο εξόδου από την κρίση. Θα μιλήσουμε συγκεκριμένα φέτος για τις πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για να το πετύχουμε. Ειδικά, σε συνεργασία με Φορείς και την κοινωνία των πολιτών, προγραμματίζουμε , σε αυτή την Έκθεση, να δώσουμε έμφαση στη σύγχρονη παράμετρο της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε επίσης