Φαιδρότητες: Μετά το Μουντιάλ και EURO κάθε δυο χρόνια

Είναι να απορεί κανείς με αυτούς που έχουν στις τύχες τους το ποδόσφαιρο σε διεθνές επίπεδο.

Μετά την εξαγγελία για διοργάνωση του Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια, ο Τζιάνι Ιφαντίνο πρότεινε να γίνεται και το EURO ανά διετία…

Οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια ή έχουν άλλες σκέψεις στο μυαλό τους που το δικό μας δεν πηγαίνει….

O πρόεδρος της FIFA μίλησε στην εκπομπή Radio Anch’io Sport στο Rai Radio 1, εξήγησε τα πλεονεκτήματα στην προοπτική διεξαγωγής του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια και τόνισε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και με το EURO.

«Το 88% του συνεδρίου, συμπεριλαμβανομένης της πλειονότητας των ευρωπαϊκών χωρών, ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής μιας μελέτης για τη σκοπιμότητα ενός Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια. Έχουμε κάνει μια πολύ σοβαρή μελέτη, η οποία δείχνει ότι από αθλητική άποψη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα λειτουργούσε κάθε δύο χρόνια: θα υπήρχαν λιγότεροι αγώνες των εθνικών ομάδων, αλλά περισσότεροι αγώνες με μεγαλύτερο αντίκτυπο σε συναισθηματικό επίπεδο, ενώ και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα μπορούσε να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Η Ιταλία συμμετέχει πολύ συχνά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και ο αντίκτυπος που έχει αυτή η διοργάνωση για μια χώρα είναι πολύ σημαντική από αθλητική άποψη. Ωστόσο, πολλές χώρες του κόσμου δεν έχουν αυτήν την τύχη, γιατί συμμετέχουν μόνο 32. Όταν αποφασίστηκε, πριν από εκατό χρόνια, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο έπρεπε να παίζεται κάθε τέσσερα χρόνια, υπήρχαν μόνο σαράντα χώρες που έπαιζαν ποδόσφαιρο στον κόσμο, στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από διακόσιες και αυτή η κατάσταση πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ο οικονομικός αντίκτυπος, λοιπόν, θα ήταν θετικός για όλους, τόσο γι’ αυτούς που έχουν περισσότερα όσο και για εκείνους που έχουν λιγότερα»  δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα