Φάλαινα 11 μέτρων βρέθηκε νεκρή στη μέση της ζούγκλας του Αμαζονίου (βίντεο)

Με ανοιχτό το σ΄τομα έμειναν οι εμπειρογνώμονες δασών και θαλασσών στη Βραζιλία. Ο λ΄όγος; Βρέθηκε νεκρή φάλαινα 11 μέτρων στη μέση του δάσους του Αμαζονίου.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Βραζιλία, το θαλάσσιο ζώο δέκα τόνων ανακαλύφθηκε από τους ντόπιους στο νησί Marajo κοντά στην παραλία Araruna. Οι επιστήμονες λένε τώρα ότι το θηλαστικό μπορεί να έχει φτάσει στην περιοχή των δασών μετά από μεγάλες παλίρροιες που το έριξαν στην ενδοχώρα.

Βρήκαμε τη φάλαινα μόνο εξαιτίας της παρουσίας των αρπακτικών πτηνών. Οι γύπες πετούσαν από πάνω της, ενώ βρέθηκε κρυμμένη στους θάμνους σε απόσταση από τη θάλασσα», δήλωσε ο Darlene Silva, εκπρόσωπος του Υπουργείος Υγείας, Αποχέτευσης και Περιβάλλοντος (Semma) στην εφημερίδα Journal O Liberal.

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Semma επισκέφθηκε το χώρο για να διερευνήσει πώς το γιγαντιαίο θηλαστικό προσγειώθηκε στη μέση του πυκνού τροπικού δάσους.

Ωστόσο, το θηλαστικό δεν έδειξε σημάδια τραυματισμού και βιολόγοι από το Ινστιτούτο Bicho D’agua πιστεύουν ότι ήταν ήδη νεκρό όταν τα κύματα το έφεραν στην δασική περιοχή.

«Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι πως προσγειώθηκε εδώ, αλλά υποθέτουμε ότι το πλάσμα βρίσκονταν κοντά στην ακτή και η παλίρροια, η οποία ήταν αρκετά σημαντική τις τελευταίες ημέρες, το πήρε και το έριξε στην ενδοχώρα», ανέφερε ο ειδικός Renata Emin στη The Mirror.

Οι φάλαινες είναι συνήθως εμφανείς στις βορειοανατολικές ακτές της Βραζιλίας μεταξύ Αυγούστου και Νοέμβρη, ενώ η εμφάνιση τους στη βόρεια ακτή τον Φεβρουάριο είναι πολύ σπάνια, είπαν οι βιολόγοι.

«Οι φάλαινες και οι χελώνες συνήθως δεν ταξιδεύουν προς τα βόρεια. Εμφανίστηκαν στην περιοχή πριν από τρία χρόνια, αλλά είναι σπάνιο», δήλωσε ένας βιολόγος.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης