Φάμελλος: «Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ντρέπεται που ήρθε εδώ σήμερα για να βγει από πάνω»

«Κάνατε το άσπρο μαύρο για να κουκουλώσετε τις ευθύνες σας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Είναι προκλητικό ότι λείπει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την αίθουσα και θα πρέπει να ντρέπεται που ήρθε εδώ σήμερα για να βγει από πάνω», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτης Φάμελλος, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών.

«Σήμερα περίμενα απαντήσεις, όχι να φύγει, αφού προσπάθησε μάλιστα να βγει και από πάνω. Θέλει μόνο να καλύψει τους δικούς του», πρόσθεσε ακόμη..

«Οι Δεξιές κυβερνήσεις δρομολόγησαν την απαξίωση του σιδηροδρόμου. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έφθασε να γυρίσει σε απύθμενα ψέματα. Εφόσον τόλμησε να μιλήσει για ηθική, θα θέσω ερωτήματα και αν έχει τα κότσια να γυρίσει πίσω να απαντήσει».

Ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε συγκεκριμένα για «καθεστώς Μητσοτάκη» που προσπαθεί να «μπαζώσει την αλήθεια». «Κάνατε το άσπρο μαύρο για να κουκουλώσετε τις ευθύνες σας», είπε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά ο κ. Φάμελλος, διατύπωσε μια σειρά ερωτημάτων για την κατάσταση των σιδηροδρόμων στη χώρα μας. «Γνώριζαν ή όχι ο πρωθυπουργός της χώρας και οι αρμόδιοι υπουργοί την κατάσταση και την επικινδυνότητα του σιδηροδρόμου;», αναρωτήθηκε ο κ. Φάμελλος και συμπλήρωσε πως «ποιος ευθύνεται για τα συνεχή συμβάντα – προάγγελους δυστυχώς της τραγωδίας, μέχρι και την πτώση καλωδίου λίγες ημέρες πριν από τη σύγκρουση;».

Αναφερόμενος στο μπάζωμα είπε ότι «έγινε σκόπιμα με εντολή της Κυβέρνησης και με επίβλεψη από την Κυβέρνηση».

«Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει υποκριτικά για δικαιοσύνη, γιατί δεν αφήνει την υπόθεση να πάει στη δικαιοσύνη», υπογράμμισε.

«Ποιος φοβάται την αλήθεια και την έρευνα» ρώτησε ρητορικά για να απαντήσει «ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την έρευνα». Επίσης αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν ανέφερε καθόλου το όνομα του κ. Καραμανλή, του τότε υπουργού Μεταφορών.

Παράλληλα ο κ. Φάμμελος είπε ότι «ο Μητσοτάκης δήλωνε ότι έχει παραπλανηθεί για να κουκουλώσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του». Ωστόσο συμπλήρωσε ότι: «την χώρα που όλα γίνονται με εντολή Μητσοτάκη, τα Τέμπη έγιναν ερήμην Μητσοτάκη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε έβαλε πρόσωπα στην πρότασή του, ούτε έβγαλε», είπε και συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δεν θα δεχτεί καμία σκιά για το έγκλημα των Τεμπών».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Φάμελλος, έβαλε στο κάδρο των ευθυνών και τον Χρίστο Σπίρτζη για τον οποίο πρότεινε να διερευνηθεί επίσης.

Εκτός από την Κυβέρνηση στο στόχαστρο του Φάμελλου μπήκε και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να κινηθεί μόνο του με μια γραμμή ότι όσο φταίει η ΝΔ φταίει και ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε και απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ είπε: «Γιατί κύριοι του ΠΑΣΟΚ βάζετε πλάτη στον κ. Μητσοτάκη;».

«Αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί δεν θα συγκαλυφθεί», υποστήριξε ο κ. Φάμελλος.

«Καμία προπαγάνδα δεν μπορεί να σώσει τον κ. Μητσοτάκη. Η ευθύνη για τη σύγκρουση και την συγκάλυψη είναι της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτή είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα