Φασούλας “ταπώνει” Μαρτσουλιόνις: “Προσπαθήσαμε να σας δωροδοκήσουμε; Είσαι συμπλεγματικός και μικρόψυχος”

Ο Παναγιώτης Φασούλας σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του, τονίζοντας πως δεν περίμενε ποτέ ότι ένας αθλητής του δικού του βεληνεκούς θα είχε τόσα συμπλέγματα.

Οι δηλώσεις του Σαρούνας Μαρτσουλιόνις προκάλεσαν πολλές συζητήσεις τις τελευταίες ώρες. Η μεγάλη δόξα του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μέλος της Σοβιετικής Ένωσης της δεκαετίας του ’80 ανέφερε πως «Μερικοί Έλληνες μας πρόσφεραν χρήματα, φυσικά κανείς δεν το δέχτηκε, αλλά μόνο η πρότασή τους δημιούργησε αμφιβολίες στην ομάδα μας»

Τα σχόλια αυτά δεν έμειναν αναπάντητα, με τον Παναγιώτη Φασούλα να κάνει λόγο για μικροψυχία αλλά και συμπλέγματα από την πλευρά του παλαίμαχου άσου.

Στην δήλωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ ανέφερε: «Αγαπητέ Σαρούνας, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή όπως εσύ.

Ήδη από τις πρώτες μέρες μετά τον θρίαμβο της Ελλάδας το 87´ ακούγαμε ότι μας συκοφαντούσατε ως «ντοπαρισμένους». Άλλωστε είχε προηγηθεί ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός του προπονητή σας «Μαυριτανοί» για την Εθνική μας ομάδα.

Δεν πρέπει να λησμονείς ότι στο Ευρωμπάσκετ ‘87 της Αθήνας, η Εθνική Ελλάδος πέραν από την ΕΣΣΔ κέρδισε δυο φορές την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία που είχε στις τάξεις της τον ανθό του τότε παγκόσμιου Μπάσκετ. Επίσης καλά θα θυμάσαι ότι το 89’ στο Ζάγκρεμπ η ΕΣΣΔ ηττήθηκε ξανά από την Ελλάδα.

Αντιλαμβάνομαι ότι οι ήττες της χώρας για τα χρώματα της οποίας αγωνιζόσουν τότε από την ανερχόμενη μπασκετικά Ελλάδα, προκάλεσαν ρωγμές στο προφίλ της αθλητικής υπερδύναμης.

Δεν πίστευα ποτέ όμως ότι θα σου άφηναν τέτοια συμπλέγματα, ώστε 34 χρόνια μετά να ακούγονται τέτοια ανυπόστατα ψεύδη όπως αυτό περί απόπειρας χρηματισμού.

Φαντάζομαι ότι αυτή θα έγινε κάτω από την μύτη των αξιωματούχων της ΕΣΣΔ που συνόδευαν την αποστολή σας…Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή.

Δυστυχώς μας το χάλασες, έστω και τρεισήμισι δεκαετίες μετά.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

Παναγιώτης Φασούλας»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα