Φερέιρα: «Έχουμε νοοτροπία νικητή, μπορούμε είσοδο σε ομίλους Champions League»

Ικανοποιημένος με όσα είδε από τους παίκτες του στο σημερινό φιλικό με τη Νόρντζελαντ αλλά και γενικά στην προετοιμασία, παρουσιάστηκε ο Άμπελ Φερέιρα.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, μίλησε για νοοτροπία νικητή, διάθεση να αφομοιώσουν και να κάνουν αυτά που τους ζητάει. Με παραδειγματική αναφορά στον Γαϊτανίδη. Ακόμα, εξέφρασε την πίστη του πως η ομάδα μπορεί να προκριθεί στους ομίλους του Champions League.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Όπως είπαμε και την προηγούμενη φορά, το σημαντικότερο για εμάς είναι να γνωρίσουμε τους παίκτες σε όλα τα επίπεδα. Τακτικής, τεχνικής, συμπεριφοράς.

Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και αυτό που έχω προσπαθήσει, είναι να ανακατέψω τις ομάδες, για να έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες να δείξουν ότι θέλουν να είναι σε αυτήν την οικογένεια. Έχουμε φιλοδοξίες και μεγάλους στόχους, θέλουμε να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League.

Ξέρω ότι υπάρχει η νοοτροπία νικητή, δε χρειάζεται να τη δω. Δε χρειάζεται να διδάξω κάτι που ήδη γνωρίζουν. Το μοντέλο παιχνιδιού, είναι διαφορετικό και όταν διδάσκεις κάτι καινούργιο, χρειάζεται χρόνος.

Μου έχουν δείξει ότι θέλουν να μάθουν, στις πιο βασικές ιδέες, ήδη έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν τι θέλω. Δεν έχουν αρχίσει να τις υλοποιούν ακόμα όπως θέλουμε, αλλά με τις προπονήσεις, τη διάθεση και την ποιότητα που διαθέτουν θα φτάσουμε στη ποιότητα που θέλουμε.

Ο καλύτερος τρόπος να εφαρμόσεις κάποιες νέες ιδέες, είναι μέσω των νικών. Η κολλητική ουσία που ενώνει όλα αυτά τα κομμάτια είναι οι νίκες. Οπότε συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο, με σκληρή δουλειά για τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν. Την είσοδο στους ομίλους του Champions League και μαζί με τη στήριξη των οπαδών μας πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε.

Στο δεύτερο στάδιο θα είμαστε λιγότεροι ποδοσφαιριστές. Έχω συνηθίσει και μου αρέσει να δουλεύω με 23-24 ποδοσφαιριστές. Με παίκτες φιλόδοξους, όπως ο Γαϊτανίδης, που δείχνει ότι θέλει να αποτελεί μέλος της οικογένειας.

Αυτό είναι που μου άρεσε πολύ σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή σήμερα. Αυτό θέλω από όλους. Τη διάθεση και το πάθος να διεκδικείς κάθε μπαλιά, κάθε στιγμή. Είναι κάτι που θέλω. Αν συνεχίσει έτσι, θα συνεχίσει και μαζί μας».

Για τα χαρακτηριστικά του παίκτη που ψάχνει για το κέντρο: «Τα χαρακτηριστικά του παίκτη είναι πάνω-κάτω γνωστά. Σε σχέση με πέρσι, δεν έχουμε τον Βέρνμπλουμ λόγω τραυματισμού, δεν έχουμε έναν πιο αμυντικό μέσο όπως ο Κάνιας, οπότε χρειαζόμαστε έναν τέτοιο παίκτη που να δίνει ισορροπία στην ομάδα. Αλλά, όπως έχω ξαναπεί, θα δοκιμάσουμε όποιον μέσο έχουμε, γιατί αν είναι να επιλέξουμε πρέπει να επιλέξουμε σωστά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα