Φερέιρα: “Ήρθα στην Παλμέιρας για να κερδίσω τίτλους”

Ο Άμπελ Φερέιρα παρουσιάστηκε επίσημα από την Παλμέιρας και δεν έκρυψε ότι ο λόγος που πήγε στην Βραζιλία ήταν για να κερδίσει τίτλους  με την ομάδα.

«Δεν ήρθα εδώ για διακοπές. Ήρθα για να δουλέψω και να κερδίσω με τον σύλλογο. Ήρθα να βοηθήσω τους παίκτες να εξελιχθούν. Αυτή είναι η αποστολή μου. Έτσι, η διαμονή μου τους επόμενους μήνες θα είναι εδώ. Δεν μας λείπει τίποτα. Η Παλμέιρας προσφέρει όλες τις προϋποθέσεις για τους επαγγελματίες να κάνουν τη δουλειά τους», είπε.

«Είμαι άνθρωπος αρχών. Μου αρέσει επίσης να ακολουθώ τα ένστικτά μου, να αμφισβητώ τον εαυτό μου. Δεν έφτασα εδώ εξαιτίας αυτών που είπαν ή έδειξαν οι άλλοι, αλλά λόγω της πεποίθησης, ότι με την Παλμέιρας, θα κερδίσω τίτλους στην καριέρα μου. Έψαξα για την Παλμέιρας, όπως έκανε και ο σύλλογος για εμένα, στοιχηματίζω. Το πράσινο και το λευκό χρώμα είναι κάτι που με στοιχειώνει ως παίκτης και προπονητής (σ.σ: Σπόρτινγκ Λισαβόνας)», πρόσθεσε ο μόλις 8ος Ευρωπαίος και 23 ξένος προπονητής της Παλμέιρας σε περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας.

«Διέσχισα τον Ατλαντικό για να δουλέψω, να κερδίσω, να βοηθήσω τη δομή και τους παίκτες να αναπτυχθούν, όχι για να γνωρίσω την πόλη. Υπάρχει ένα πολύ καλά καθορισμένο σχέδιο από εκείνους που εργάζονται απευθείας στη βάση, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους μεγαλύτερους, που μπορούν να βοηθήσουν τους νεότερους να μεγαλώσουν. Έτσι είναι δυνατόν να έχουμε παρόν και μέλλον. Ζω τη ζωή μου με μεγάλη ένταση, δεν σκέφτομαι μακροπρόθεσμα», συμπλήρωσε.

«Θα ήθελα επίσης να εκφράσω συλλυπητήρια στον πρόεδρο και την οικογένειά του σε αυτήν τη στιγμή μεγάλου πόνου (σ.σ. για το θάνατο του πατέρα του προέδρου της Παλμέιρας). Εύχομαι πολλή δύναμη», ανέφερε ακολούθως.

«Η οργάνωση και το μεγαλείο του συλλόγου με εντυπωσίασε περισσότερο. Ένα πράγμα είναι αυτό που λένε και ένα άλλο είναι αυτό που νιώθεις όταν είσαι στον σύλλογο. Η οργάνωση, το μεγαλείο, το παρόν και το μελλοντικό του σχέδιο. Ο παγκόσμιος τρόπος που βλέπουν το ποδόσφαιρο. Μου άρεσε να έχω ένα σχέδιο, οργάνωση, γνωρίζοντας τι θέλουν. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι ευκολότερο να είσαι κοντά στην επίτευξη νικών και τίτλων. Το διοικητικό συμβούλιο ήθελε με ένα βίντεο να με συστήσει, το αρνήθηκα, ήθελα να μιλήσω απευθείας με τους παίκτες. Εξαρτώμαι από αυτούς, δουλεύω μαζί τους, θα κερδίσουμε μαζί. Ζητώ συγνώμη αν δεν έκανα αυτό το βίντεο, αλλά πρώτα έρχονται οι παίκτες μας.

Ο Αντρέι (Λόπεζ) γνωρίζει πολύ καλά τους παίκτες και τον σύλλογο, ήταν αυτός που μου έδωσε τις περισσότερες πληροφορίες, έχει ευρωπαϊκές ιδέες, τον τρόπο που του αρέσει να οργανώνει την ομάδα. Είναι σίγουρα σύμμαχος. Ήμασταν μαζί όλη μέρα χθες για να ανταλλάξουμε απόψεις και να μιλήσουμε. Κανείς δεν είναι πάνω από το μεγαλείο του συλλόγου, εργαζόμαστε όλοι για αυτό. Όλοι εδώ έχουν την αποστολή να δώσουν το καλύτερο από τους εαυτούς τους», είπε στη συνέχεια, ενώ σχετικά με την αλλαγή προπονητών τόνισε:

«Κάποια μέρα αυτό θα συμβεί (να απολυθεί). Δεν έχω απολυθεί ακόμα, αλλά μια ημέρα θα γίνει. Είναι φυσικό. Στο ποδόσφαιρο σκοτώνεις ή πεθαίνεις. Ζούμε σε μια ζούγκλα. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σαφείς: είτε κερδίζεις… είτε κερδίζεις. Αλλά μου αρέσει πολύ. Ο πρόεδρος έθεσε ερωτήσεις, αλλά του έκανα επίσης. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο να ακούσω είναι ότι ο πρόεδρος ξέρει τι θέλει για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου, το οποίο μου άρεσε περισσότερο. Ήθελα να εκπροσωπήσω αυτόν τον σύλλογο, θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να εκπροσωπήσω αυτόν τον σύλλογο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα