Φερέιρα: “Ξέρουμε τη σημασία του αγώνα, θα μιλήσουμε στο γήπεδο”

Ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ Αμπελ Φερέiρα έδωσε τον τόνο  για τον αυριανό νοκ άουτ αγώνα με την Μπεσίκτας, στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Κατ’ αρχήν να πω ότι μου έλειψε αυτή η επικοινωνία. Ξέρω ότι αρέσω σε όλους, οπότε είμαι εδώ για να απαντήσω. Όσον αφορά τον αντίπαλο, έχει τον ίδιο προπονητή και επέστρεψαν κάποιοι δανεικοί ποδοσφαιριστές. Είναι μια μεγάλη ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές και έχει την ίδια φιλοσοφία, αφού έχει τον ίδιο προπονητή.

“Εγώ εστιάζω όμως το πως θα παρουσιαστούμε εμείς στον αγώνα, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού να δείξουμε πόσο πολύ το θέλουμε. Θέλουμε πάρα πολύ να προκριθούμε, αυτή είναι η φιλοδοξία μας ανεξαρτήτου αντιπάλου. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, μια μεγάλη πρόκληση αλλά ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον αντίπαλο μας. Απέναντι του θα βρει μια μεγάλη ομάδα”.

Για το σύστημα και τον τρόπο που θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ: «Πάνω από όλα θα πρέπει να δείξουμε ποδοσφαιρική ευφυΐα, επιμονή και πειθαρχία. Το σύστημα και το μοντέλο παιχνιδιού είναι ξεκάθαρο. Πιστεύω πάρα πολύ και στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές. Είχαμε αρκετό χρόνο να δουλέψουμε να στα κομμάτια που θέλαμε να βελτιωθούμε και πιστεύω ότι αύριο θα το δείξουμε αυτό”.

Για τη σημασία του αγώνα: «Όλοι μας ξέρουμε τη σημασία του αυριανού αγώνα. Όχι μόνο για τα οικονομικά έσοδα, που δεν είχαμε την περασμένη σεζόν και αυτό φάνηκε. Για εμάς το μεγαλύτερο κίνητρο είναι ότι το θέλουμε πάρα πολύ. Πρέπει να ξαναβάλουμε τον ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Εκεί είναι όλη η προσοχή μας, μόνο σε αυτό στεκόμαστε αυτή τη στιγμή”

Για το ότι το παιχνίδι είναι μονό: «Αντιμετωπίζουμε τον αγώνα ως τελικό. Για αυτό είπα ότι πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι. Πρέπει να δουλέψουμε από το πρώτο λεπτό και να πιστέψουμε όλοι μαζί στο ταλέντο και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Αν ενώσουμε αυτά τα στοιχεία πιστεύω ότι θα καταφέρουμε αύριο τον στόχο μας. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, χωρίς να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο”.

Για το αν επηρεάζουν τα εξωποδοσφαιρικά: «Το μοναδικό που μπορώ να πω είναι ότι ξέρουμε τη σημασία του αγώνα, αλλά η μοναδική μας απάντηση θα είναι στο γήπεδο, καθαρά και μόνο. Εκεί θέλουμε να κάνουμε την διαφορά. Σίγουρα θέλουμε να τιμήσουμε τον σύλλογο, το έμβλημα και ξέρουμε την ευθύνη που έχουμε απέναντι σε αυτή τη φανέλα και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θέλουμε να δώσουμε μια καλή εικόνα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα